Nevlastní dcera Putinovy pravé ruky může na luxus zapomenout. Sankce se týkají i jí

Podle investigativní novinářky má šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov rodinu i se svou milenkou.

Velká Británie opět rozšířila svůj sankční seznam vůči Rusku. Do jejího hledáčku se tentokrát dostala i nevlastní dcera ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova Polina Kovalevová. Dívka, žijící v luxusní čtvrti v Londýně, podle britské vlády vlastní nemovitost v hodnotě přibližně čtyř milionů liber (118 milionů korun).

Pohádkové destinace, jachty, luxusní oblečení i auta. Na přepychový život v Londýně zřejmě musí 26letá Polina Kovalevová zapomenout. „Dnes byla Kovalevová sankcionována. Její okouzlující britský život skončil. Bez vás všech by se to nestalo,“ napsala na Twitteru ruská investigativní novinářka a spolupracovnice Alexeje Navalného Maria Pevčichová. Právě ona se na sociálních sítích zasazovala o to, aby Británie uvalila sankce i na nevlastní dceru Lavrova.

Kovalevová je údajně dcerou Světlany Poljakovové, zaměstnankyně ruského ministertsva zahraničí. „Polinin biologický otec není nijak zvlášť bohatý. Sama nemá manžela oligarchu. Když jí bylo 21 let, koupila si byt za 4,4 milionu liber,“ napsala Pevčichová před několika týdny a dodala, že „Polinin Instagram vypadá jako nepřetržité prázdniny“. Narážela tak na logickou domněnku, kdo dívku asi „sponzoruje“.

Tím by neměl být nikdo jiný než Sergej Lavrov, se kterým její matka udržuje milenecký vztah už přes 20 let. Světlana, stejně jako i její dcera, žije na vysoké noze. Vlastní byt v lukrativní moskevské čtvrti a několik luxusních aut. Sergej Lavrov je oficálně ženatý s jinou ženou. O Poljakovové se říká, že je jeho „neoficiální manželkou“.

Polina žije v Británii zřejmě už od dětství. Podle informací deníku Daily Mail navštěvovala soukromou školu v Bristolu, poté získala titul v oboru ekonomie a politika na univerzitě v Loughborough v Anglii a později dokončila magisterské studium na Královské univerzitě v Londýně. Po ukončení studií pracovala pro ruský Gazprom a těžební společnost Glencore.

Momentálně žije Polina v bytě, který koupila za 4,4 milionu liber bez hypotéky v roce 2016, když jí bylo pouhých 21 let. Kdo za ní zaplatil, není známo. Byt se nachází v lukrativní čtvrti Kensington, ve které žije i britská královská rodina. Nemovitost se nachází v luxusním komplexu, který má k dispozici také bazén, posilovnu, lázně, kino, golfový simulátor, hernu a výhled na Holland Park.

Na seznamu je i Wagnerova skupina

Kromě 26leté Kovalevové je na sankčním seznamu také několik ruských bank, podniků a také Wagnerova skupina soukromých žoldnéřů. Do Británie pak nově nesmí zakladatel banky Tinkoff Bank Oleg Tiňkov, generální ředitel Sberbank a poradce ruského prezidenta German Gref, viceprezident ruské ropné společnosti Rosněfť Didier Casimiro nebo Rusy dosazená starostka ukrajinského Melitopolu Galina Danilčenková.

„Tito oligarchové, podnikatelé a najatí zločinci se podílejí na vraždění nevinných civilistů a je správné, aby za to zaplatili. Putin by si neměl dělat iluze – s našimi spojenci jsme jednotní a budeme nadále utahovat šrouby ruské ekonomice, abychom zajistili, že na Ukrajině neuspěje. Nepolevíme,“ uvedla při zveřejnění sankcí britská ministryně zahraničí Liz Trussová.

Tagy: