Střechu Technického muzea v Brně poškodila váha sněhu. Hasiči museli povolat statika

Střechu Technického muzea v Brně poškodila váha sněhu

Střechu Technického muzea v Brně poškodila váha sněhu

Konstrukci střechy Technického muzea v brněnské Purkyňově ulici poškodila váha sněhu, odstraňovali jej hasiči. Povolali statika, konstrukci následně stabilizovali. Budova byla v pátek odpoledne pro návštěvníky uzavřená, zůstane tak i o víkendu. V Brně leží rekordní množství prosincového sněhu. Meteorologická stanice v Tuřanech dnes ráno naměřila po čtvrtečním sněžení výšku pokrývky 18 centimetrů.

„Konstrukce střechy je viditelně poškozená, takže by hrozila její větší destrukce. Tomu se snažíme předejít,“ uvedl mluvčí. Hasiči na místo povolali statika, který určil, že je střechu třeba zevnitř stabilizovat. „V tuto chvíli střechu odlehčujeme, odstraňujeme z ní sníh. Máme tady automobilový žebřík. Následovat bude stabilizace konstrukce zevnitř,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Muzeum bylo uzavřené od pátečního poledne. Na svém facebookovém profilu uvedlo, že je uzavřené z technických důvodů, bude tomu tak přes celý víkend.

V kraji vydatně sněžilo v průběhu celého čtvrtečního dne, v některých místech i přes noc. V Brně leží rekordní množství prosincového sněhu od roku 1985. Meteorologická stanice v Brně-Tuřanech, která měří od roku 1961, dnes ráno naměřila 18 centimetrů sněhu. Nejvíce sněhu v prosinci v Brně leželo v roce 1981, a to dokonce 38 centimetrů. Teploty se nyní pohybují kolem nuly, sníh taje a těžkne.

Tagy:
počasí sníh hasiči Brno Jihomoravský kraj střecha Technické muzeum Jaroslav Mikoška technické muzeum Technické muzeum v Brně