Teplotní zvrat v Česku. Po mrazících udeří skoro třicítky, ženou se i bouřky

Před víkendem čekají Česko teploty okolo 15 °C. V noci na pátek se dokonce mohou vyskytnout i přízemní mrazíky. Od soboty se ale oteplí a teploty vyšplhají až k 25 °C. I proto se mohou vyskytnout bouřky. V dalším týdnu by teploty mohly dokonce atakovat tropickou třicítku, podle výhledu se oteplí na 27 °C.

Ve čtvrtek bude obloha oblačná a na východě a jihovýchodě území se zpočátku ojediněle vyskytne déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou na 10 až 14 °C, v Čechách místy až na 17 °C. Vát bude mírný severovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který ale večer zeslábne.

V noci na pátek bude obloha oblačná až polojasná, na Moravě a ve Slezsku až zatažená s ojedinělým deštěm. Nejnižší teploty klesnou na 8 až 4 °C, při uklidnění větru a malé oblačnosti až na 2 °C. Ojediněle se tak mohou vyskytnout přízemní mrazíky. Vát bude slabý severovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záplavy sužují Itálii a Chorvatsko, hrozí i v Česku. Experti zpřísnili výstrahu, platí i u vás?

V pátek bude v Čechách zpočátku polojasno, během dne pak většinou oblačno. Na Moravě a ve Slezsku se ojediněle vyskytne slabý déšť. Ve večerních hodinách ale začne oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou na 13 až 17 °C, v Čechách místy až na 19 °C. Vát bude mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Situaci nejen ve vašem kraji sledujte skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

O víkendu se podle meteorologů oteplí. V sobotu bude polojasno, nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 °C. Ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Povane mírný východní až jihovýchodní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Skoro jasno až polojasno pak meteorologové předpovídají na neděli. Nejvyšší teploty dosáhnou na 22 až 26 °C. Při zvýšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Vát bude slabý východní vítr rychlostí 3 až 7 m/s. V dalším týdnu se pak podle výhledu meteorologů teploty mohou vyšplhat až na 27 °C.

Tagy: