Expert o odložení případu formulí na dálnici: Normálního řidiče by zavřeli do klády a lynčovali

Policie případ formulí na dálnicích odložila.

Proč nebyli potrestáni řidiči formule?

Místo na závodní trati se proháněli po českých dálnicích. Nejdříve po D4, později po D0, tedy po Pražském okruhu, který rozhodně není okruhem závodním. „Piloty“ ale trest zřejmě nečeká. Policie totiž případ odložila.

„Tohle je nejhorší dno v našem právním systému. Prostě se měří dvojím metrem, a to jednou musí skončit,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ředitel autoškoly Pavel Greiner. Hodnotit práci policie mu prý nepřísluší. „Ale normálnímu smrtelníkovi, který tohle udělá, seberou řidičák na místě, nejspíš ho ještě zavřou do klády a budou lynčovat. Je to nespravedlivé vůči všem řidičům, kteří jsou pokutování,“ čílil se.

ČTĚTE TAKÉ: Piloti formulí, kteří ohrožovali řidiče na českých dálnicích, překvapivě zůstali bez trestu

Redakce Krimi zpráv zavolala dvěma komentátorům F1 a odborníkům na motorsport. Zajímalo ji, jak složité by bylo pro policisty formuli nalézt. Oba řekli, že tuší, o koho se jedná, ale že s ním nechtějí mít nic společného a rozhovor slušně odmítli.

Najít majitele by ale pro policisty příliš složité být nemuselo. Krimi zprávám stačila chvilka na sociální síti a videa s formulemi našla. A na nich je dokonce jeden z „pilotů“ představen jménem. Jana Šefrnu redakce CNN Prima NEWS kontaktovala, zatím ale neodpověděl. Druhý řidič pak na videu z Corzo Blatná představen nebyl. Zřejmě tušil, proč zůstat skrytý veřejnosti.

Právě jeho červený vůz se totiž nápadně podobá tomu, který brázdil české dálnice. Případ ovšem stále není u konce. Muž, který podal na policii trestní oznámení, chce podat stížnost na státní zastupitelství.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dramatické chvíle na Vysočině: Vlak v Pelhřimově najel do náklaďáku, vůz se převrátil na bok

Tagy: