Muže zabili vlastní psi, vykrvácel v kotci. Útok v USA zachytily kamery, zvířata utratili

Chovatel Dominic Cooper po útoku vlastních psů zemřel na následky masivní ztráty krve a vyčerpání, šlo o mučivou smrt. Takový je závěr pitevní zprávy, z které nyní citují zahraniční média. K tragickému napadení majitele došlo na konci února. Tehdy 35letý Cooper na dvorku čelil několik minut výpadům svých mazlíčků, než se schoval do kotce. Ten se nakonec stal místem, kde vydechl naposledy. Incident zachytily také bezpečnostní kamery, záběry zkoumali vyšetřovatelé. Všech třináct psů, včetně osmi štěňat, bylo utraceno.

Chov pitbulteriérů se Cooperovi stal osudným. V poslední den svého života se na něj na dvorku kolem 19. hodiny vrhli jeho vlastní psi. Útok měl podle dokumentů, jež cituje například web Mirror, trvat pět až šest minut. Následně se Cooperovi podařilo ukrýt se v opuštěném kotci. Právě tam nakonec vydechl naposledy. Tělo bylo objeveno až následující den.

ČTĚTE TAKÉ: Muž při kontrole pejskařů v Praze poplival strážníky. Po sprše nadávek skončil v poutech

Jak vyplývá z pitevní zprávy, 35letý muž zemřel v důsledku mnohočetných traumatických zranění. Konkrétně byla příčinou smrti stanovena masivní ztráta krve a vyčerpání. Podle informací oddělení soudního lékaře okresu Los Angeles byl celý útok zachycen na bezpečnostní kameře v domě. Podle záběrů měl Cooper po vstupu do kotce extrémní letargii. Pohyboval se ještě dalších zhruba třináct minut, než znehybněl.

Soudní lékař podle webu TMZ uvedl, že muž utrpěl několik kousanců zejména na chodidlech, nohách a horních končetinách. Jednalo se o poměrně hluboké rány.

Podle dřívějších informací, které médiím poskytla Cooperova dlouholetá přítelkyně Glenda Fordová, měl jeden ze psů muže kousnout přímo do tepny na noze. Následně měl zemřít na vnitřní krvácení. To však odborníci v pitevní zprávě vyloučili. Psi během útoku neporanili žádné tepny ani vnitřní orgány.

Na pozemku se nacházelo celkem třináct psů, z toho osm štěňat. Všechny zadržela veterinární kontrola. Nedlouho po incidentu byli všichni utraceni. Fordová tvrdila, že Cooper psy choval pouze za účelem zisku, cituje televizní stanice Fox 11.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zákeřná infekce zabíjí psy v Česku. Léčba je bolestivá a nákladná, na co si dát pozor?

Podle kritiků právě takové jednání – s cílem psy v určitém věku přeprodat a vydělat na nich peníze – dlouhodobě vede k problémům s chováním a zdravím psů. Po smrti Coopera vznikla také sbírka, která má sloužit k zajištění jeho tří dcer.

Tagy: