Matku surově zbil, zachránci ukousl palec. Narkoman se na Teplicku snažil unést batole

Agresivní narkoman se pokoušel unést 18mesíční dítě z auta.

Narkoman útočí na veřejnost

Narkoman se v jedné z obcí na Teplicku pokusil unést 18měsíční batole. Matku, která svého syna bránila, měl surově zbít, stejně jako stěhováky, kteří ženě přispěchali na pomoc. Případem už se zabývá policie. Útočník skončil v psychiatrické léčebně.

Když mladá matka přijela v autě se svým dítětem a zaparkovala před domem, přišel k ní 28letý muž. Nikdy předtím ho neviděla a očividně prý byl pod vlivem drog. „Začal na mě křičet, že jsem unesla dítě, které není moje. Sápal se po klice od auta, a tak jsem ho odstrčila. Zamkla jsem auto a začala utíkat,“ vypráví napadená matka.

Narkoman však mladou ženu dohnal a povalil do křoví, kde ji na zemi začal surově bít. „Začal mi dávat pěstí do hlavy, břicha, kopal do mě a klečel mi na krku,“ popisuje napadení. Po celou dobu se muž snažil ženě vyrvat z rukou klíče od auta. Ženě se nakonec podařilo usednout za volant. „Nestihla jsem zamknout dveře, takže si sedl ke mně do auta a začal se mi sápat po dokladech. Poté znovu křičel, že mi vezme syna,“ vzpomíná.

Nakonec se i díky sousedce podařilo útočníka dostat od auta pryč a matka i s dítětem odjela. Spolu s policií narkomana nakonec zpacifikovali místní stěhováci. „Byl extrémně agresivní. Na pravé ruce mám zlomené kůstky, na levé mám pak ukousnutý palec včetně kůstky. Prst mám přišitý, ale čeká se, zda se uchytí,“ popsal následky jeden ze zachránců Zdeněk.

Agresivního muže zadržela policie. „Nyní je prověřován pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví a výtržnictví,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Narkoman měl podle informací CNN Prima NEWS v těle hned několik druhů tvrdých drog. Mladá matka věří, že ho už nikdy v životě nepotká. „Od neděle u sebe nosím pepřový sprej a paralyzér. Ostatním doporučuji si tyto věci také pořídit a koukat kolem sebe,“ vybízí žena.

Útočník podle Teplického deníku skončil v psychiatrické léčebně. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení.

Tagy: