Měl chuť na zmrzlinu, tak se vloupal do stánku. Bezpečnostní kamery potřel čokoládou

Opilý mladík v Hradci Králové násilím vnikl do zmrzlinového stánku, který se chystal vykrást. Několik bezpečnostních kamer potřel čokoládou, velká zmrzlinová krádež mu ale stejně nevyšla. Policisté ho nachytali ještě na místě činu.

Policisté zveřejnili informace k případu, který se stal na konci dubna. Čtyřiadvacetiletý mladík v Hradci Králové si dal za cíl vloupat se do zmrzlinového stánku v Hradecké ulici, jenže ve výsledku zůstal uvnitř obklíčený policejními hlídkami. Následná dechová zkouška ukázala necelé jedno promile alkoholu. Důvodem jeho činu bylo, že dostal chuť na sladké. Na místo dojel s nákupním vozíkem, který použil jako koloběžku.

ČTĚTE TAKÉ: Na cyklisty spadl strom. Senior na místě zemřel, žena je zraněná

„Muž si chtěl ze stánku odnést dvě stokorunové bankovky a připravil si i zmrzlinové kornoutky. Venkovní kameru vytrhl a další tři vnitřní kamery pomazal čokoládou,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pachatel nic netušil

Před činem venku vystavoval nezakrytý obličej do bezpečnostní kamery. To mu ale vůbec nebránilo v tom, aby následně vymyslel plán, že se skryje za igelitový pytlík. Jenže to už ho provozovatel stánku na dálku sledoval na záběrech a volal policii. Pachatel nic netušil a uvnitř se v poklidu rozhlížel, co si odnese, a ještě posílal z mobilního telefonu zprávy.

„Ten člověk k nám chodil na vanilkovou zmrzlinu a na naše sorbety, a jelikož si večer asi dal pivo, tak měl chuť i o půlnoci. Když jsem přijel na místo, policisté pachatele zadrželi a já se ho ptal, proč to udělal. Odpověděl, že měl chuť na naši zmrzlinu, že ji máme dobrou,“ popsal provozovatel zmrzlinárny Jiří Štefela.

Na vybavení stánku a na surovinách způsobil mladík škodu za více než 50 tisíc korun. Vytrhl elektrickou roletu, vykopl křídlo okenice, poškodil i zmrzlinový stroj. Provozovatel musel interiér nechat opravit. Stánek už je ale opět v provozu. Kvůli touze po mlsání je podezřelý z krádeže a poškození cizí věci a hrozí mu až dva roky vězení.

Tagy: