Hokejoví mistři světa rozdováděli zaplněný Staromák. Takhle vypadaly zlaté oslavy

Kapitán Roman Červenka na oslavách zisku titulu mistrů světa na Staroměstském náměstí

Zlaté oslavy Hokejoví mistři světa rozjásali zaplněný Staromák

Oslavy zisku zlatých medailí na mistrovství světa v ledním hokeji se konaly v pondělí na Staroměstském náměstí. Hokejisté nejdříve tančili na střeše autobusu, poté se přesunuli na pódium, kde je přivítaly tisíce fanoušků. Společně s příznivci zpívali legendární hity českých umělců a podepisovali reprezentační dresy. Státní hymnu zazpíval Vojtěch Dyk. Oslavy však byly chvíli v ohrožení, policie totiž našla podezřelé zavazadlo. Hrozilo dokonce vyklizení prostranství, nakonec ale šlo o planý poplach. Čeští hokejisté slavili zlaté medaile, které získali výhrou nad Švýcarskem 2:0. První gól vstřelil v 50. minutě David Pastrňák a do prázdné brány ještě triumf potvrdil v poslední minutě David Kämpf.

Čeští hokejisté si v pondělí vychutnali oslavy zisku titulu mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí. Akce začala v 17 hodin, kdy na Staroměstské náměstí přijeli hokejisté autobusy z Pařížské ulice. Předtím, než vyšli na pódium, hokejisté pod vedením zlatého střelce Davida Pastrňáka vylezli na autobus a začali slavit na jeho střeše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když bude medaile, vytetuju si Rulíka, posmíval se muž před MS. Čekáme, vzkázal teď tým

Poté se již celek i s realizačním týmem seřadili na pódiu, kde si vyslechli mohutný potlesk tisíců fanoušků. Věrným příznivcům zlatí hokejisté podepisovali reprezentační dresy, někteří členové týmu také seběhli pod pódium a plácali si s fanoušky. Z náměstí sportovci odjeli před 19. hodinou.

Ještě začátkem května nic moc nenasvědčovalo tomu, že by si český tým na mistrovství světa měl zahrát o medaile. Během poslední přípravné části Euro Hockey Tour Češi prohráli s Finskem, Švédskem i Švýcarskem. Leckdo také vzápětí zpochybňoval podobu trenérské nominace na hokejový šampionát.

Jenže netrvalo dlouho a vnímání nominace se ve veřejném prostoru výrazně proměnilo. Již v prvním zápase turnaje Češi přehráli favorizované Finy a odnesli si výhru 1:0 po nájezdech. Základní skupinou pak prošli bez sebemenších problémů, přičemž pokaždé bodovali. Ještě před play off tým navíc posílilo hvězdné trio z NHL ve složení Martin Nečas, Pavel Zacha a David Pastrňák.

Ve vyřazovacích duelech Češi nejdříve vyzráli na silné Američany, které porazili 1:0. V semifinále pak domácí tým deklasoval Švédy 7:3. Seveřané přitom do té doby na turnaji ani jednou neprohráli.

Tagy: