Šokující tvrzení Rusů: Na Ukrajině proti nám bojují nejkrutější monstra. V krvi mají drogy

Ukrajinští vojáci během prohlídky bytu v jedné ze znovudobytých vesnic v Charkovské oblasti

Válka na Ukrajině (20.7.2022)

Na Ukrajině proti nám bojuji „nejkrutější monstra“. S takovýmto tvrzením přišla parlamentní komise ruské Rady federace. V krvi zajatých ukrajinských vojáků prý byly nalezeny „stopy drog“, které měly způsobit jejich zmutování, vědci údajně odhalili i řadu exotických nemocí.

Komise ruské Rady federace se pokusila vyšetřit údajné působení amerických biologických laboratoří na území Ukrajiny. Zveřejnila informaci, že v krvi zajatých ukrajinských vojáků ruští vědci našli stopy po drogách, a dokonce i po exotických nemocech. Zajatci podle ní byli „předmětem tajných experimentů“, které z nich měly udělat „ta nejkrutější monstra“.

Zprávu komise okamžitě převzala nejvlivnější ruská média. Například list Kommersant článek titulkuje „Podívejte se do očí monster“. „Kvůli množství nemocí, včetně těch, které jsou na Ukrajinu atypické, obsah substancí převyšuje povolené normy, a to několikanásobně,“ prohlásil Konstantin Kosačev, který je v čele komise. Zmínil například západonilskou horečku, kterou prý Rusové našli u pětiny vzorků odebraných zajatcům.

Podle něj se ukrajinští vojáci stali „předmětem experimentů pro testování nebezpečných nemocí, které by za určitých okolností mohly být šířeny pro vojenské účely“. O drogách v krvi pak hovořila Kosačevova kolegyně ze senátu Irina Jarovajová. Ta v minulosti například tvrdila, že na bankovkách v samozvané Luhanské lidové republice, která je prý spojencem Ruska, se nacházel virus tuberkolózy.

Ruská tvrzení

Podle Jarovajové jsou údajné nálezy důkazem, že Ukrajinci se ve válce chovají jako monstra. „Vidíme, že krutost a zvěrstva, která vojenský personál Ukrajiny páchá, zločiny, které činí proti civilistům, tyto monstrózní zločiny proti válečným zajatcům, potvrzují, že vše je součástí systému kontroly a tvorby toho nejkrutějšího zabijáckého stroje, který byl prodán pod kontrolu Spojených států,“ nechala se dále slyšet ruská senátorka.

Představitelé Ruska už před válkou na Ukrajině přicházeli s tvrzeními o amerických laboratořích na Ukrajině či například o tom, že ukrajinští vojáci měli konat válečné zločiny proti separatistům z Doněcka a Luhanska. Informace však nepodložili důkazy.

Tagy: