Nesnesitelný puch a zahnívající odpadky v ulicích. Popeláři se do čtvrti v Bordeaux bojí

Odpadky v ulicích Bordeaux

Popeláři v Bordeaux se bojí jezdit do některých čtvrtí

Teploty stoupající ke čtyřicítkám a zahnívající odpadky v ulicích. Přesně takovou nezáviděníhodnou situaci zažívají obyvatelé části francouzského města Bordeaux. Už několik týdnů k nim totiž popeláři odmítají jezdit, a to prý ze strachu.

Přeplněné popelnice, odpadky válející se po ulici, všudypřítomná špína a smrad. Tak vypadá už měsíce život v jinak celkem solidní čtvrti Bacalan v jihofrancouzském Bordeaux.

„Jak jsou tady všude ty pytle a přetékající kontejnery, tak to láká i další lidi, aby sem odhodili odpadky a různé krámy. Žijeme tady teď jako na skládce. Ten puch je nesnesitelný,“ stěžovala si obyvatelka čtvrti stanici BFM TV.

Popeláři sem totiž odmítají jezdit. A to od té doby, co je tu napadli agresivní jedinci, kteří nesnesli, že je v časných ranních hodinách ruší ze spánku. Odpadky se zatím shromažďují v provizorních dřevěných kontejnerech, odkud je jednou za čas město odveze.

Ne všichni ale dojdou až ke kontejnerům. A tak se plné igelitové pytle i další předměty vrší v ulicích. „Tady ta ulička je trochu stranou, slepá, a tak si sem navykli jezdit i přespolní a vyhazují tu z aut svoje odpadky a nepotřebné věci. Místní tu žijí v děsivých podmínkách. My tyhle přestupky proti hygieně vůbec nestíháme sledovat a trestat,“ prohlásil místostarosta Bordeaux Vincent Maurin.

Obyvatelům Bacalanu nezbývá než doufat, že se radním podaří popeláře přemluvit a dobře zaplatit, aby se sem zase vrátili.

Tagy: