Za mřížemi byl za vraždu, v cele napadl spoluvězně. Soud recidivistovi trest zpřísnil

Vězeň napadl spoluvězně, čeká ho tvrdší trest

Vězeň napadl spoluvězně

Teprve dvaadvacetiletý recidivista toho má za sebou opravdu hodně. Do výčtu prohřešků si nově připsal i napadené svého spoluvězně. Ve vězení si přitom odpykával dvanáctiletý trest za vraždu.

Všechno začalo banálním sporem v cele číslo 204 karvinské věznice. Odsouzený Ondřej Tulej ale podle obžaloby zareagoval naprosto nepřiměřeně. Těžkou kovovou židlí zaútočil a vážně poranil spoluvězně. Podle žalobce přitom mohl i zabíjet. Za to původně dostal pět let k trestu za předchozí vraždu.

Soud ve čtvrtek dal za pravdu státnímu zástupci, že předchozí rozsudek byl příliš mírný, a trest zpřísnil. „Trest uložený soudem prvního stupně je nepřiměřeně mírný, a to jak vzhledem k trestní minulosti obžalovaného, tak i vzhledem ke skutečnosti, že to jednání spáchal v době výkonu trestu odnětí svobody. Z tohoto důvodu vrchní soud nově uložil obžalovanému přísnější trest odnětí svobody ve výměře šesti let a šesti měsíců,“ uvedl mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik.

Současně musí Tulej zaplatit spoluvězni padesátitisícové odškodné včetně úroků. „Máme dva měsíce lhůtu, takže se poradíme s klientem a uvidíme, jestli to bude mít smysl, nebo ne,“ řekl obhájce Milan Měchura.

Tulej si přitom v současnosti odpykává dvanáctiletý trest za vraždu, kdy jako čerstvě osmnáctiletý nožem jednoho muže zabil a druhého pobodal. O tom, že jde o nepoučitelného recidivistu, svědčí i fakt, že ve svých dvaadvaceti letech bych odsouzený už sedmkrát.

Tagy: