Plaťte bezpečně, rychle a pohodlně s Click to Pay od společnosti Visa

S Click to Pay zaplatíte skutečně všude. Rychle, pohodlně a bezpečně

Bezpečnost plateb na internetu. Rozhovor s Petrem Polákem, country manažerem Visa pro Česko

Drtivá většina lidí dnes nakupuje převážně on-line. Platit hotově nebo vyrážet do prodejen díky on-line platbám není vůbec nutné. Možná vás napadlo, že nakupování a následné placení už nemůže být jednodušší. Společnost Visa dokazuje, že limity v bezhotovostních platbách lze stále posouvat. Teď přichází s novou službou Click to Pay, která je pohodlná, rychlá a hlavně bezpečná. Vaše údaje, a především peníze, drží v bezpečí několikastupňová ochrana.

Z gauče, z postele, dokonce i z vany nebo z kina – nakupovat dnes můžete, kdekoli vás napadne. A většina z nás této vymoženosti také velmi ráda využívá. Je to pohodlné, rychlé a pokud nesdílíte své platební údaje s neprověřenými nebo falešnými obchody, je to také bezpečné.

Kde selhávají lidé, tam bdí banky a platební společnosti

Právě v důvěřivosti nebo neznalosti mnohých lidí vidí šanci podvodníci, kteří se od nich snaží získat citlivé údaje, které je dovedou i k jejich penězům. Na jakoukoli neopatrnost se snaží předem dobře připravit banky i platební společnosti, které dělají vše pro zajištění bezpečných plateb na internetu. „Bezpečnost je obecně tím základním stavebním kamenem, na kterém vůbec platební systém stojí a je to něco, čím se skutečně zabýváme každý den a je to pro nás naprosté centrum toho, kam svou pozornost obracíme,“ vysvětluje country manažer společnosti Visa pro Česko, Petr Polák. A zároveň dodává, že bezhotovostní platby se za posledních deset let posunuly kupředu mílovými kroky. „Je dobré říci, že klasický finanční podvod, který se na internetu dřív objevoval při on-line platbě, dnes téměř vymizel.“

Podvodníci podle Petra Poláka přišli s vynalézavějšími způsoby, jak získat peníze majitelů platebních karet. Velmi často prý nabízí výhry nebo třeba nezvykle levné zboží. Tím, že jim lidé uvěří a při platbě zadají citlivé údaje, otevírají jim i dveře k úsporám.

Click to Pay aneb jak zaplatit jediným stisknutím tlačítka

Moderní služba společnosti Visa, díky které zaplatíte rychle, snadno, pohodlně a především bezpečně. Stačí se jednorázově přihlásit a od té chvíle si můžete nerušeně užívat nákupy.

1. Přihlášení: To provedete zde nebo v obchodech s označením Click to Pay, kterých přibývá. Další možností je vaše banka.

2. Nakupování: Způsobem Click to Pay lze platit kdekoli, kde akceptují Visa kartu a kde uvidíte symbol Click to Pay.

3. Úspora času: Už žádné zadávání platebních údajů. A to i v případě, že platíte jako host.

Click to Pay – pohodlné a rychlé placení on-line

Číslo své platební karty zná málokdo zpaměti. Mnohé systémy dnes proto nabízejí možnost uložit ho do paměti, odkud se při placení jednoduše automaticky načte. Je ale potřeba zvážit, kde tuto službu využijeme. „Je určitě dobré své karetní údaje ukládat u obchodníka, kterému věřím, a u kterého nakupuji opakovaně,“ doporučuje Petr Polák a vzápětí zmiňuje novou metodu online plateb od společnosti Visa.

„Mnoho z nás využívá určité peněženky, které nabízí právě platební systémy. Jedna z nových, která se jmenuje Click to Pay, právě dorazila i do České republiky. Je to v podstatě obraz peněženek, které dneska používáme v mobilních telefonech. Uložíte si do ní své karetní údaje a potom je používáte právě pro nákupy u obchodníků, u kterých jste zvyklí nakupovat běžně.“

Zvládne to každý

Není přitom potřeba udělat víc než svoji Visa platební kartu jednorázově zaregistrovat do systému. „To znamená, když nakupuju u obchodníka, který tuto platební metodu nabízí, tak mám možnost si své karetní údaje okamžitě uložit. Je dobré, že číslo karty u daného obchodníka už zapisuji opravdu naposledy. A při příštím nákupu už nemusím jít pro peněženku a absolvovat to znovu,“ popisuje jednu z předních výhod Click to Pay country manažer společnosti Visa pro Česko, Petr Polák.

Další velkou výhodou oproti jiným podobným systémům je, že Click to Pay funguje napříč platformami. Bez ohledu na operační systémy nebo značku zařízení.

„Click to Pay je tak chytré, že u zařízení, na kterém nakupuji opakovaně, třeba na svém telefonu či notebooku, dokáže vyhodnotit důvěryhodnost platby a proces zjednoduší.“

Stejně jako kdykoli jindy i při platbě Click to Pay je potřeba platbu nakonec potvrdit. Ať už otiskem prstu, obrazem obličeje či pinem.

Výhody Click to Pay

1. Snadno: Po jednorázovém přihlášení při platbě Visa kartou nemusíte zadávat 16místné číslo platební karty, ani hledat hesla nebo vyplňovat dlouhé formuláře.

2. Rychle: Na důvěryhodných zařízeních, vlastním chytrém telefonu, notebooku atd. stačí zvolit možnost „Zůstat přihlášen(a)“ a příště se nebudete muset přihlašovat heslem.

3. Bezpečně: Spolehněte se na společnost Visa, která pro vaše bezpečné platby za pomocí moderních technologií a několikastupňové bezpečnostní procedury dělá vše na ochranu před zneužitím.

Varování před podvodníky i ochrana při platbě kartou

Jak poznat spolehlivou platební bránu? Způsobů, jak vycítit, že něco není v pořádku a u daného obchodníka bychom neměli své citlivé údaje sdílet, je více: „Většina platebních bran, která funguje v České republice nebo v Evropě, má své jazykové mutace v češtině a už to, že na nás brána mluví česky, nám napoví, že se pravděpodobně nejedná o internetového zbojníka.“ A dalším spolehlivým ukazatelem podezřelé obchodní transakce může být i nezvykle nízká cena vybraného zboží. „Pokud můj vysněný televizor běžně stojí 20 000 Kč, ale najednou mi ho jakási společnost ze střední Afriky nabízí za 1 200 Kč, něco je pravděpodobně špatně,“ vyjmenovává podezřelé signály Petr Polák.

Nicméně osvěta i spolehlivost on-line plateb neustále stoupá a s nimi i jejich obliba. „Mnoho zákazníků si oblíbilo nakupování na internetu už jenom z toho důvodu, že mnohdy do toho vysněného obchodu mají tak daleko, že je zcela nereálné, aby se do něj vypravili sami. A platební karta se stala velmi oblíbeným nástrojem k tomu, aby toto zboží i zaplatili. Poměrně velkou výhodou je to, že pokud by mi, nedej bože, místo mého vysněného mobilního telefonu přišla ta příslovečná cihla, jak se možná dělo někdy v devadesátých letech, tak zároveň při platbě kartou je nakupující chráněn tzv. službou charge back. To znamená, že banka dokáže klientovi jeho peníze vrátit, pokud se stal opravdu obětí podvodu.“

Tagy: