Policisté ukázali nové záběry tragického střetu autobusů u Brna. O pomoc požádali veřejnost

Policisté zveřejnili nové záběry pondělní nehody dvou autobusů na dálnici D2, která si vyžádala život jednoho z řidičů a desítky zraněných turistů 25 národností. Její příčina je stále předmětem vyšetřování.

V úterý ráno zveřejnili policisté záběry následků nehody dvou autobusů, ke které došlo na dálnici D2 u Brna. Na videu natočeném na dron jsou detailně vidět oba nabourané autobusy. Kabina řidiče jednoho z nich je zdemolovaná. Nehoda si vyžádala život jednoho z řidičů a 76 zraněných. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně čtyř vrtulníků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sražené autobusy u Brna vezly lidi 25 národností. Ztěžuje to komunikaci i identifikaci

Následky nehody policisté odklízeli několik hodin. „Krátce před 18. hodinou mohl být otevřen jízdní pruh ve směru na Břeclav, v opačném jízdním směru pracovali policisté do nočních hodin. Po odstranění vraků a úklidu vozovky mohla být dálnice krátce po třiadvacáté hodině otevřena,“ uvedl k pondělní srážce mluvčí policie ČR David Chaloupka na webu policie.

Dopravní policisté budou nyní zkoumat, proč k nehodě došlo. „Pracují na zjišťování příčiny nehody, nutné bude znalecké zkoumání technického stavu autobusů, důležité budou i výsledky pitvy zemřelého řidiče. Také výslechy zraněných a dalších účastníků nehody mohou pomoci určit přesný nehodový děj. Jako možná příčina dopravní nehody tak stále zůstává nepřiměřená rychlost, nevěnování se řízení nebo nedodržení bezpečné vzdálenosti, ale také zdravotní indispozice řidiče či technická závada na autobusu,“ sdělil Chaloupka s tím, že dopravní policisté uvítají svědectví dalších řidičů nebo i záběry z palubních kamer, na kterých může být střet autobusů zachycen.

Tagy: