Pomsta za zabitého novorozence. Ukrajinci zničili ruskou jednotku, která útočila na porodnici

Ukrajinci zlikvidovali ruské jednotky zodpovědné za útok na nemocnici ve městě Vilňansk, který se odehrál minulý týden. Exploze rakety tehdy zasáhla i porodnici, kde zemřel teprve dvoudenní chlapec. O odplatě ukrajinských sil informoval šéf správy Záporožské oblasti Oleksandr Staruch.

V průběhu minulého týdne jsme při úderech u Melitopolu a Tokmaku zasáhly ty ruské jednotky, které ostřelovaly Vilňansk. Máme potvrzené informace o zničení pozic, ze kterých zasáhly raketami S-300 Vilňansk včetně porodnice,“ sdělil podle stanice CNBC v pondělí novinářům Staruch bez dalších podrobností. Ve stejném projevu pak ještě Staruch podle ukrajinských médií pochválil efektivní práci ukrajinských partyzánů na okupovaném území.

Útok na přibližně 15tisícový Vilňansk v Záporožské oblasti se odehrál v noci na 23. listopadu. Ruská raketa zasáhla i porodnické oddělení místní nemocnice. Během útoku zemřel dvoudenní Serhij Podlanov. Chlapec je tak jednou z nejmladších obětí ruské agrese. Podle webu Washington Post už v důsledku války na Ukrajině zemřelo více než 440 dětí.

Tagy: