Předvolební ZPRÁVY Z REGIONŮ: Ústecký kraj sužuje vysoká nezaměstnanost. Chybí také lékaři

Ústecký kraj

Krajské a senátní volby Ústecký kraj

V rámci předvolebního vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ vyrazil štáb CNN Prima NEWS do Ústeckého kraje. Tamní obyvatele trápí hlavně vysoká nezaměstnanost a nedostupná zdravotní péče.

V Ústeckém kraji žije přes 800 tisíc lidí, čímž se tento region řadí mezi ty nejlidnatější. Tamní příroda je proslulá po celém světě. Například České Švýcarsko připomíná bájného fénixe, který po ničivém požáru opět povstává z popela. Stejně tak je sever Čech neodmyslitelně spojený s těžbou uhlí, která ale v regionu postupně utichá. Před prázdninami přišlo o práci asi 500 horníků z lomu ČSA na Mostecku.

ČTĚTE TAKÉ: Přehled o kandidátech i názory místních. Sledujte předvolební speciály na CNN Prima NEWS

Právě nezaměstnanost je jedním z hlavních problémů regionu. Bez práce tu v roce 2024 bylo 6 procent obyvatelstva, což je nejhorší výsledek z celé České republiky. Kraj také trápí problémy se zdravotnictvím. „Podle sociálního odboru magistrátu v Ústí nad Labem chybí v krajském městě praktický lékař pro děti a dorost až pro 4 000 osob,“ uvedl reportér CNN Prima NEWS Kristián Šujan.

NÁVOD: Jak a do kdy si zařídit voličský průkaz

CNN Prima NEWS vysílá od 2. září speciální předvolební vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ. V rámci 13 speciálů představí moderátorka Markéta Fialová spolu s regionálními reportéry postupně všechny kraje České republiky. Jak se v nich žije? Co by chtěli jejich obyvatelé zlepšit, a co naopak chválí? Nechybí ani představení kandidátů na hejtmana i do Senátu v obvodech, ve kterých se tento rok volí.

Všechny podstatné informace o Ústeckém kraji najdete v reportáži v úvodním videu článku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž v Žatci pobodal svou přítelkyni, měl mířit hlavně na hlavu. Zraněná je ve vážném stavu

Tagy: