Při explozi na benzince v Grozném zemřeli čtyři lidé včetně dětí. Kadyrov hrozí viníkům

Nejméně čtyři lidé včetně dvou dětí dnes zahynuli při explozi na čerpací stanici v čečenské metropoli Groznyj. Dalších pět lidí je zraněných. Informovalo o tom ruské ministerstvo pro mimořádné situace, podle kterého na místě vybuchla cisterna a následně propukl požár. Explozi podle předběžných informací záchranářů způsobilo porušení bezpečnostních pravidel při tankování paliva, napsala agentura TASS.

Oheň, který zasáhl plochu o rozloze 900 metrů čtverečních, se podařilo uhasit. Exploze poškodila několik vozidel a nedalekou budovu.

ČTĚTE TAKÉ: Díky geniálnímu nápadu ochránil svůj dům před hurikánem. Naprostá legenda, chválí muže lidé

Incident vyšetřují příslušné orgány, napsal na platformě Telegram vládce autonomního Čečenska Ramzan Kadyrov a dodal, že situaci osobně sleduje. Bez dalších podrobností uvedl, že lidé zodpovědní za výbuch budou v souladu se zákonem postaveni před spravedlnost.

Obdobné incidenty jsou v Rusku relativně běžné kvůli častému porušování bezpečnostních předpisů, píší agentury. Výbuch na čerpací stanici v sousedním Dagestánu si letos na konci září vyžádal 13 mrtvých, v srpnu 2023 při explozi jiného zařízení zahynulo přes 30 lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Teroristický útok na pláži a v hotelu: Při střelbě a explozi zemřelo v Mogadišu 32 civilistů

Tagy:
smrt čerpací stanice výbuch exploze Čečensko děti Rusko benzínová stanice Telegram Ramzan Achmatovič Kadyrov Groznyj katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události