Putin není monstrum, to je jen americká propaganda. Režisér Stone hájí vládce Kremlu

„Americká propaganda“ zobrazuje ruského prezidenta Vladimira Putina jako „monstrum“. Prohlásil to známý americký režisér Oliver Stone v podcastu britského herce Russella Branda. Dodal, že ruský prezident takový podle něj není. Stone před lety natočil dokument s rozhovory s šéfem Kremlu. V Česku je znám pod názvem „Svět podle Putina“.

„Není to žádné monstrum, jak se ho americká propagandistická mašinérie snaží zobrazovat,“ prohlásil Stone v podcastu Stay Free, který moderuje britský herec Russell Brand.

Slavný režisér se do povědomí veřejnosti zapsal také dokumentem, který natočil z rozhovorů právě s ruským prezidentem. Během nich mu Putin odpovídal na otázky k fungování Ruska, na témata ve světové politice apod.

O Stoneových výrocích informuje i prokremelská agentura TASS. Režisér v podcastu také řekl, že během rozhovorů Putinovi pokládal přímé otázky a nevšiml si, že by ruský prezident měl tendenci stát se válečným štváčem. Zmínil i to, že Putin měl při společných rozhovorech o USA hovořit jako o „americkém partnerovi“.

„Rusko a Čína, které jsou aktuálně našimi úhlavními nepřáteli, byly ještě před pár lety naši potenciální spojenci a přátelé, ale tuto příležitost jsme nevyužili,“ dodal Stone.

Ruska, Putina a jeho agrese na Ukrajinu se zastává i Steven Seagal, který před časem dokonce přijal ruské občanství a je považován za blízkého přítele prvního muže Kremlu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaká slova využívá ruská propaganda?

Ani po začátku invaze na Ukrajinu se Seagal od Putina nedistancoval. Nedávno dokonce podle webu Military Times navštívil válkou zdevastovanou Ukrajinu a tvrdil, že raketomety HIMARS, které Ukrajinci dostali od západních spojenců, by se neměly používat kvůli jejich ničivým účinkům.

Tagy: