RADAR: Jasné nebe v nedohlednu, Česko čeká týden přeháněk i bouřek. Jak bude u vás?

Počasí (2. 7. 08:00)

Nadcházející dny budou s výjimkou pondělí provázet přeháňky i bouřky. Ve druhé části týdne o něco ubyde oblačnosti, nebe bude převážně polojasné, srážky i bouřky se však stále budou objevovat. Závěr týdne zároveň přinese oteplení, průměrná denní maxima vystoupají o zhruba 5 °C až ke 30 °C.

Nedělní obloha bude zpočátku oblačná až zatažená, ojediněle se objeví i slabý déšť nebo přeháňky. Během dne by podle meteorologů měly srážky i oblačnost od západu ustávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 22 a 26 °C. Na jihu Moravy rtuť teploměru vystoupá až k 28 °C, na horách naopak může klesnout k 18 °C.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek a deště klikněte nejdříve na Radar, blesky a následně Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Teploty v noci na pondělí spadnou až k 10 °C, obloha bude polojasná až skoro jasná. Jasnější nebe vydrží i zpočátku dne, postupně se však bude zatahovat. Denní maxima vyšplhají k 28 °C. První pracovní den nového týdne by se měl obejít bez srážek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Středomoří bude životu nebezpečné. Teploty tam v létě překonají 50 stupňů, varují vědci

úterý bude polojasno až oblačno, odpoledne a večer se podle Českého hydrometeorologického ústavu mohou objevit místy přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 24 a 28 °C.

Polojasná obloha, občasné přeháňky a bouřky pak vydrží i po zbytek týdne. Nejvydatněji bude pršet a hřmít ve středu, celý den bude převážně oblačno. Koncem týdne by se měli lidé připravit na nárůst teplot, průměrná denní maxima dosáhnou až 30 °C.

Tagy: