Řádění rozzuřeného cyklisty v pražském autobusu. Řidič ho odmítl svézt, tak vysklil dveře

Agresor v autobusu

Agresor v autobusu

Policisté pátrají po cyklistovi, který si chtěl pomocí pražského autobusu zkrátit cestu a vyhnout se dešti. Když mu však řidič řekl, že ho nemůže s kolem přepravit, cyklista začal být agresivní. Nakonec rozbil výplň dveří autobusu.

Byl zrovna jeden z mála deštivých dnů. Muž v tričku, kraťasech a žabkách nejspíš nechtěl na kole zmoknout, a tak si v pražských Bohnicích počkal na autobus linky 200. Na zastávce Zhořelecká do něj pak nastoupil.

„Řidič muže upozornil, že ho s tímto dopravním prostředkem nemůže převézt,“ konstatovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Transport jízdních kol je totiž v autobusech pražské městské hromadné dopravy zakázán. Výjimku mají jen kola pro děti do šesti let. S tím se ale cyklista nehodlal smířit.

„Muž na to reagoval vulgárními výrazy. Byl velice agresivní. Řidič se nadále odmítal s autobusem rozjet,“ doplnila Siřišťová. Cyklista se proto rozhodl, že sám zavře automatické dveře a donutí tím šoféra ze zastávky odjet. Jenže jakmile zabral, výplň dveří tlak nevydržela a praskla. Muž poté z místa utekl i se svým jízdním kolem.

Svým počínáním způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun, a dopustil se tak trestného činu poškození cizí věci. Proto po něm policisté pátrají a žádají kohokoliv, kdo může osobu ze záběrů poznat, ať se ozve na linku 158.

Tagy: