Roztržka Spolu: Zahradila platí Rusko, naznačil člen TOP 09. Stádní paranoik, opáčil europoslanec

Jan Zahradil

CO NA TO MINISTR (13)

Předseda karlovarské TOP 09 Igor Adamovič na sociálních sítích naznačil, že europoslanec Jan Zahradil (ODS) má brát úplatky za šíření ruských lží. Ten se proti tomu ohradil. „Paranoik z Topky šíří dezinformace. Stádo fanatických pitomců vašeho druhu by samozřejmě rádo ‚čistilo‘ společnost od vnitřních nepřátel jako vaši předchůdci v 50. letech minulého století,“ uvedl.

Igor Adamovič na sociální síti X reagoval na článek webu Politico, který pojednával o ruské propagandě v evropském prostoru. Zmíněný text naznačuje, že Kreml platil některé europoslance za šíření ruských lží.

„Kdy se vyšetřování ruských úplatků posune od europoslanců k exprezidentům? A co Jan Zahradil, jak vysoko byl na výplatní listině?“ napsal Adamovič. Člen karlovarské TOP 09 tak politika z koaliční ODS viní z šíření proruských zpráv.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kalousek se bez politiky neobejde. Dříve nebo později založí novou stranu, odhaduje expert

„Paranoik z Topky šíří dezinformace. Ano, stádo fanatických pitomců vašeho druhu by samozřejmě rádo ‚čistilo‘ společnost od vnitřních nepřátel jako vaši předchůdci v 50. letech minulého století. Jenže tak jednoduché to přece jen mít nebudete. Nechte si zajít chuť,“ reagoval Zahradil v komentářích.

Později ještě spor okomentoval na svém vlastním účtu: „Toto je sice jen bezvýznamný hlupáček z karlovarské TOP 09. Nicméně je to pěkná ukázka toho, k jak nebezpečnému stihomamu vede dnešní vlna hysterické agentománie. Takových jednoduchých týpků, co by rádi označovali a udávali ‚vnitřní nepřátele‘, je na českém X celé stádo.“

Zahradil se dostává do názorových přestřelek s koaličními partnery z TOP 09 poměrně často. „Pekarová je o tři levely hloupější než Babiš,“ prohlásil kupříkladu loni v březnu. Ani šéfka TOP 09 o Zahradilovi nesmýšlí zrovna pozitivně. „Slovy podporovatele čínských bolševiků se nezabývám, a tudíž si o nich nic nemyslím. Červenou kontrolkou by pro mě bylo, kdyby TOP 09 nebo mě osobně lidé typu pana Zahradila chválili,“ uvedla v srpnu pro CNN Prima NEWS.

Jan Zahradil pro některé politiky očividně představoval překážku, pokud šlo o vznik evropské koalice Spolu. Dlouholetý europoslanec už v červnových volbách do Evropského parlamentu kandidovat nebude. V minulosti naznačil, že by svou politickou kariéru chtěl zakončit na domácí scéně.

CNN Prima NEWS pravidelně nabízí rozhovory s kandidáty do Evropského parlamentu. Přečtěte si některé z nich.

Tagy: