Potřebujeme více pracovníků ze zahraničí, říká expert. Zmínil obory, kde mzdy doženou inflaci

Malo k pracovnímu trhu a mzdám

I když se zaměstnavatelé napříč obory snaží zvyšovat mzdy svým pracovníkům, míru inflace to nepokryje. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu personální agentury Grafton Recruitment, který mapuje aktuální finanční ohodnocení 300 pracovních pozic v osmi hlavních oborech ekonomiky. Očekávat se dá pokles životní úrovně českých zaměstnanců a s tím související nižší apetit utrácet za zboží a služby.

„Trh práce v České republice se letos potýká s nejistotami, které jsou způsobeny jak neukončenou pandemickou krizí, tak válečným konfliktem, který vyvolalo Rusko vůči Ukrajině. Zatímco s pandemií se trh práce v mnoha oblastech naučil žít, válečný stav mu neumožnil původně předpokládaný vývoj,“ říká ředitel agentury Grafton Martin Malo. Je podle něj patrné, že mnozí zaměstnavatelé, ačkoli by chtěli, nejsou schopni zaměstnancům zvyšovat mzdy tak, aby zvýšení pokrylo výši inflace a uspokojilo očekávání.

Současná situace podle něj nejvíce ovlivnila výrobní a stavební firmy. Kromě toho, že musí řešit rostoucí ceny komponent a materiálů, jim více než dříve chybí kvalifikovaná pracovní síla, a to i navzdory silnému přílivu uprchlíků z válkou ohrožených zón. Dlouhodobá přílišná závislost na pracovnících z Ukrajiny se prý ukázala být nejjednodušší, avšak v zásadě chybnou cestou. Aktuálně je kvůli všeobecné mobilizaci a válce nábor z této země prakticky nemožný a jiné zdroje uchazečů o práci nejsou dostatečné.

Zasáhnout může vláda

„Tento problém může vyřešit česká vláda, a to přesměrováním schválených kvót v Programu kvalifikovaný zaměstnanec z Ukrajiny na jiné země. Vláda je ale v této oblasti překvapivě pasivní a vyčkává vývoje na Ukrajině a patrně i výsledků komunálních voleb. Tímto přístupem ztrácíme jakoukoliv konkurenční výhodu vůči okolním zemím v čele s Polskem, které velmi dobře pochopilo, že pokud má ekonomika růst, je potřeba zabezpečit dostatek kvalifikovaných uchazečů, a tím pádem změnit nastavení pravidel ekonomické migrace,“ vysvětluje Malo.

Některé obory však i navzdory současným ekonomickým problémům rostou a svým lidem kromě mezd navyšují i monetární benefity, ukazuje průzkum. Vedle tradičních bonusů či prémií se objevuje i benefit v podobě ročního dorovnání mzdy dle aktuální inflace, a to zejména v oboru informačních technologií nebo podnikových služeb.

„Díky prohlubujícímu se nedostatku lidí se běžným jevem stává také nástupní bonus i odměna za doporučení nového pracovníka,“ podotýká Malo. Ve výrobě se nejčastěji v obou případech jedná o 25 tisíc, výjimkou ale není ani dvojnásobná částka. V IT nebo ve farmacii jde obvykle o šesticiferné částky.

Nedostatek lidí dává českým zaměstnancům jistotu, že se ani do budoucna nemusí obávat o práci. „Dá se očekávat, že nezaměstnanost bude v následném období oscilovat mezi 2,7 až 3,3 procenta, ale to pouze za předpokladu, že nenastane nejčernější scénář energetické krize,“ dodává ředitel agentury.

Tagy: