Schillerová poslala vládu do opozice. Kovářová se vůči přeřeku ostře ohradila

Místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN, uprostřed) a exministryně financí Alena Schillerová (ANO, vpravo)

360° (1005)

Zdá se, že čtyři roky vládnutí zanechaly na bývalé ministryni financí Aleně Schillerové (ANO) nesmazatelné stopy. Ve své kritice chtěla být velkorysá vůči opozici a až po pár vteřinách a napomenutí ze strany sněmovní sokyně Věry Kovářové (STAN) si uvědomila, že v opozici je aktuálně ona sama. Debata se v tu chvíli vedla o pomoc s drahými energiemi.

Věra Kovářová v pořadu 360° na CNN Prima NEWS zarytě hájila vládní program na pomoc občanům České republiky v boji s drahými energiemi, načež nemohla nereagovat Alena Schillerová, která měla správu veřejných financí dlouhé roky v popisu práce.

„Abych byla alespoň trošku pozitivní a velkorysá vůči opozici, tak chci říct a připomenout…“ začala svůj poučný monolog místopředsedkyně hnutí ANO, když jí do řeči nečekaně skočila Kovářová. „Koalici, koalici,“ napomenula místopředsedkyně Sněmovny exministryni.

Schillerová se nicméně nenechala rozhodit a svůj přeřek omluvila ve stylu známého českého přísloví, že zvyk je železná košile. „To jsou ty čtyři roky. Ale co není, může být,“ prohlásila zkušená politička a pokračovala v kritice vládní koalice. Sama je prý ráda, že vláda energetickou situací řeší nástroji a způsobem, který ona sama v uplynulých měsících navrhovala, činí tak ale s velkým zpožděním. A právě to je hlavní bod její kritiky.

Tagy: