Sledujte ŽIVĚ brífink Vojtěcha: Jak vypadá nový ePrůkaz o očkování a stávající eRecept?

Adam Vojtěch

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Jak bude vypadat elektronický očkovací průkaz a jaké změny čekají již zavedený systém eRecept? Na tiskové konferenci vše představí dosluhující ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Součástí brífinku budou ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová nebo epidemiolog Rastislav Maďar.

Ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová, která vysvětlí fungování elektronického očkovacího průkazu a představí konkrétní novinky v systému eRecept. Epidemiolog Rastislav Maďar sdělí zkušenosti z oblasti pandemie COVID-19 v souvislosti s důležitostí elektronizace zdravotnictví.

Na tiskové konferenci společně s nimi vystoupí také místopředsedkyně Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost ČR Jana Kulhánková. Přiblíží výhody eOčkování v praxi lékařů a jeho výhody pro rodiny s dětmi.

Ministr zdravotnictví Vojtěch ve středu představil i další zpřísnění kvůli sílící epidemii koronaviru. Opatření se budou týkat zejména testování zdravotníků, očkování cizinců a nošení respirátorů ve školách. Více se dočtete zde.

Tiskovou konferenci můžete sledovat na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku. Předpokládaný začátek je ve 14 hodin.

Tagy: