Sledujte RADAR: Změna počasí přinese déšť a bouřky. Celý víkend bude pod mrakem

Bouřka

Počasí (17.5.2024 6:09)

Intenzivnější déšť se projeví v pátek nejdříve na jihu Česka. Srážky se postupně přesunou na většinu území a ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Teploty se vyšplhají maximálně k 21 stupňům Celsia. Přeháňky doprovázené bouřkami mohou překvapit i v sobotu.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude během pátku zataženo až oblačno. Zpočátku dne se na jihu Česka vyskytne občasný déšť, který může být místy i trvalejší, uvedli experti.

K TÉMATU: Na jednom místě v Česku stále leží čtyřmetrová pokrývka sněhu. Podívejte se, kde ho najdete

„Během pátku bude následně pršet na většině našeho území. V odpoledních hodinách se přidají přeháňky a ojediněle může i zabouřit,“ objasnila ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Iveta Kodádková.

Teploty se budou pohybovat v rozmezí od 13 do 18 °C, přičemž na severu a severovýchodě se mohou vyšplhat až k 21 °C. V horských oblastech vystoupá rtuť teploměrů k 10 °C. Vítr může v nárazech místy dosáhnout rychlosti okolo 15 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Oblačné až zatažené nebe očekáváme v noci z pátku na sobotu. Místy se také může objevit déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou k 12 až 8 stupňům Celsia.

V sobotu bude rovněž oblačno až zataženo. Během dne však může být místy polojasno. „Zpočátku se objeví přeháňky, které poté přejdou v ojedinělé,“ uvedla Kodádková. Překvapit mohou ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty budou kolem 18 až 22 °C.

Také během neděle bude oblačná obloha, ovšem postupně bude převládat polojasno. Zpočátku dne nastanou ojediněle přeháňky, které odpoledne a večer přejdou na většinu našeho území. Místy je doprovodí bouřky. Teploměry se budou pohybovat v rozmezí 20 až 24 stupňů Celsia.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Daň na slazené nápoje? Trend obezity to nezvrátí. Potřeba je plošné řešení, míní expert

Tagy: