Sledujte ZÁZNAM tiskové konference ČSSD: Dostanou lidé v karanténě finanční bonus?

Jan Hamáček

Tisková konference ČSSD

Kdy se vrátí děti do škol, dostanou lidé v covidové karanténě nebo izolaci bonus a jak to bude s kompenzacemi podnikatelů za uzavřené provozovny? I o tom bude mluvit na tiskové konferenci ČSSD předseda strany Jan Hamáček.

Premiér Andrej Babiš (ANO), vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) a předsedové Pirátů a STAN Ivan Bartoš a Vít Rakušan se na nedělní večerní schůzce shodli, že širší otevření škol je prvořadým úkolem. Nejprve by se mohli do lavic vrátit poslední ročníky středních škol. Předpokládá se však pravidelné testování žáků i zaměstnanců škol.

Vláda navíc v pondělí projedná žádost Sněmovně o další prodloužení nouzového stavu, jenž aktuálně končí s nedělí 14. února. Kabinet by se mohl zabývat také případným zpřísněním restrikcí k omezení šíření epidemie covidu. Opatření podle čtvrtečního vyjádření ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) přestala fungovat. Mluvil o možnosti omezit cestování mezi kraji. Babiš toho ale není přívržencem.

Kabinet by se měl v pondělí rovněž věnovat peněžité motivaci lidí, aby se nevyhýbali karanténě či izolaci. Možnostmi jsou denní příspěvek, nebo vyšší nemocenská. Jak na to nahlíží ČSSD? Sledujte tiskovou konferenci jejího předsedy Jana Hamáčka od 13 hodin živě v tomto článku.

Tagy: