Náhlá smrt kulinářského mága. Slavný šéfkuchař odešel v 46 letech, smutní Oliver i Ramsay

V pouhých 46 letech náhle zemřel uznávaný šéfkuchař a porotce pořadu MasterChef Austrálie Jock Zonfrillo. Smrt rodáka ze Skotska šokovala fanoušky soutěže i kolegy z branže. Smutnou zprávu přinesla stanice Network 10 v den, kdy se měla začít vysílat premiérová řada kulinářského pořadu. Po Zonfrillovi zůstala manželka a čtyři děti.

Pracoval po celém světě, nakonec si rodák ze Skotska otevřel vyhlášené restauraci v Austrálii. Právě tam patřil Zonfrillo mezi oblíbené „mágy kulinářského umu“. „Pro ty, kteří mu zkřížili cestu, stali se jeho kamarády nebo měli to štěstí, a patřili do jeho rodiny – mějte tohoto hrdého Skota ve svých srdcích, až si budete dávat whisky,“ napsala rodina v prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejslavnější podnik z Ano, šéfe! hlásí návrat. Majitelé Hospůdky u Štěpána přidali i vzkaz

Manželka Lauren Friedová a čtyři děti v prohlášení doplnily, že mají zlomená srdce a jsou náhlým odchodem šéfkuchaře zdrceny. Zonfrillovo bezvládné tělo nalezla v pondělí brzy ráno policie v domě v Melbourne. Strážci zákona uvedli, že její smrt „není považována za podezřelou“, citoval je web BBC.

Úmrtí skotského šéfkuchaře zasáhlo i řadu jeho kolegů. Poctu mu vzdali například Jamie Oliver nebo Gordon Ramsay. „Jsem v naprostém šoku. Při práci na letošním MasterChefovi jsme spolu prožili nejlepší chvíle,“ napsal Oliver ke společné fotografii z natáčení pořadu.

„Jsem zarmoucen zdrcující zprávou o úmrtí Jocka Zonfrilla. Opravdu jsem si užil čas, který jsme spolu strávili v australském MasterChefovi. Posílám Lauren a rodině v této těžké chvíli všechnu svou lásku,“ napsal Ramsay, jenž patří mezi špičky ve svém oboru. Po zprávě o smrti porotce pořadu televize rozhodla, že se MasterChef tento týden – jak bylo původně v plánu – vysílat nebude.

Zonfrillo se narodil v roce 1976 v Glasgow a okolo kuchyně se motal odmalička. V 15 letech se stal jedním z nejmladších učňů, kteří kdy působili v luxusním skotském letovisku The Turnberry Hotel. O dva roky později začal pracovat pro britského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea oceněného Michelinskou hvězdou v jeho slavném hotelu Hyde Park. V roce 2000 se přestěhoval do Austrálie, kde otevřel několik restaurací. Tou nejvyhlášenější se stala Orana v Adelaide.

Navzdory vzkvétající kariéře se však Zonfrillo podle svých slov v dospívání ocitl na mizině, bez domova a závislý na heroinu. O svém boji s drogovou závislostí se podrobně rozepsal ve svých pamětech z roku 2021 s názvem Last Shot – Poslední výstřel.

Podívejte se: Hněv, který se snesl na konto pražského bistra kvůli zveřejněnému sedmeru „pravidel chování“ pro rodiny s dětmi.

Tagy: