Ovečkin trpí ztrátou v rodině, prožívá smutné dny. Klub za ruským kanonýrem stojí

Nejkontroverznější hvězda hokejové NHL oznámila ve středu smutnou zprávu. Alexandr Ovečkin, kanonýr Washingtonu Capitals, přišel o svého otce Michaila. Druhý nejlepší střelec v historii soutěže a Putinův podporovatel stráví proto nejbližší dny v Rusku.

Generální manažer Washingtonu Capitals Brian MacLellan v úterý zveřejnil, že hvězda NHL Alexandr Ovečkin bude týmu několik dnů chybět. Jeho nepřítomnost vysvětlil rodinnými důvody. Nejproduktivnější hráč NHL tak už nenastoupil do utkání s Carolinou Hurricanes, za kterou válí i český útočník Martin Nečas. Odletěl totiž do Moskvy podpořit svého nemocného tatínka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bývalý šéf IIHF upevnil vztah s Putinem. Fasel je občanem Ruska a obchoduje s jablky

Den poté Ovečkin oznámil na svém Instagramu otcovu smrt. „Dnes odešel můj táta. Všem moc děkuji za podporu a zároveň prosím, abyste naši rodinu v této těžké situaci nerušili,“ uvedl kanonýr v ruštině pod příspěvkem. Podle renomovaného amerického sportovního kanálu ESPN by měla Washingtonu největší hvězda chybět minimálně do konce týdne.

Klub otevřeně vyjádřil podporu Alexandru Ovečkinovi.

Podporovatel Putina

Ačkoliv upadl Ovečkin od začátku ruské invaze na Ukrajinu v nelibost u větší části hokejové veřejnosti, klub z hlavního města USA za ním stále stojí. Několik dlouholetých hráčů Capitals se pro Washington Post vyjádřilo, že také Ovečkinův otec byl v podstatě součástí klubu. „Byl pořád v šatně, miloval to, trávil s námi hodně času i mimo led,“ vzpomíná Nicklas Bäckström, jedna z tváří úspěšné éry klubu.

Alexandr je dlouhá léta hlavní hvězdou klubu, kterému pomohl v roce 2018 k historicky prvnímu vítězství ve Stanley Cupu. V letošní sezoně navíc poskočil na druhé místo historických tabulek v počtu vstřelených gólů a je velmi reálné, že se mu podaří předhonit i legendárního Wayna Gretzkyho. Hvězdný střelec, jenž má na svém Instagramu stále profilovou fotku s Vladimirem Putinem, může být v hlavním městě Ameriky vnímán jako kontroverzní postava, zároveň ale je nepostradatelným elitním členem washingtonských Capitals.

Tagy: