Vážná nehoda čtyř aut na Benešovsku: Sedm těžce zraněných, vrtulník transportoval i děti

Vážná nehoda tří aut u Bystřice na Benešovsku

Vážná nehoda čtyř aut na Benešovsku

Silnici I/3 u Bystřice na Benešovsku v sobotu odpoledne zhruba na tři hodiny uzavřela nehoda, při které se postupně srazila čtyři auta. Zraněno je deset lidí, z toho sedm vážně. Mezi zraněnými byly tři děti, původně záchranná služba informovala o čtyřech zraněných dětech. Kvůli vyššímu počtu raněných byl aktivován traumaplán. Provoz byl obnovený krátce po 18:00, řekl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Nehoda byla hlášená kolem 14:45. „Dvě auta se srazila zřejmě v jednom pruhu, vozidlo za nimi se jim snažilo vyhnout a srazilo se s protijedoucím autem,“ řekl Truxa. Okolnosti nehody budou zjišťovat benešovští dopravní policisté.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická exploze na dálnici v USA. Letadlo nouzově přistálo a srazilo se s autem, ukazuje video

Podle mluvčího záchranné služby Marka Hylebranta je zraněno deset lidí, sedm těžce a tři lehce. „Zasahovaly tři letecké služby a šest našich posádek, řekl mluvčí. Všechny tři zraněné děti utrpěly podle Hylebranta těžká zranění a byly transportovány letecky a pozemní cestou do nemocnic.

Traumaplán v sobotu v regionu aktivovaly integrované záchranné složky podruhé. Ráno to bylo zhruba na hodinu a půl kvůli vyššímu počtu lidí, kteří se v rodinném domě v Příbrami přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli do tří nemocnic.

Tagy: