Tobogán jedoucí do kopce s výhledem na Pálavu? Ano! V Aqualandu Moravia

Kde jinde trávit horké letní dny než u vody. A teď si to představte — pro děti tobogány, skluzavky nebo třeba vlnobití. Pro dospělé — příjemná relaxační zóna, masáže, líná řeka i pořádná porce adrenalinových zážitků. Tak hurá do plavek, cílem dalšího dílu pořadu Prima Česko byl největší aquapark na Moravě.

Výhledy na Pálavské vrchy a Mušovská jezera, která lákají k túrám a objevování. A pak? Přeci zasloužená odměna. Zchlazení v šestnácti bazénech a řádění na barevných tobogánech všech možných tvarů. Do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách to odtud máte coby kamenem dohodil.

Představte si 13 fotbalových hřišť naskládaných vedle sebe. Taková je rozloha venkovního areálu největšího aquaparku na Moravě. Atrakce se tu roztahují na ploše 2 kilometrů. „Základem jsou určitě tobogánové atrakce, těch tady máme dohromady 40. Speciálně bych doporučoval vodní horskou dráhu High five, ta je hned za námi. Speciální je v tom, že hned na pěti místech se na ní jede do kopce. Tobogán podobného typu najdete až na ostrovní Evropě, jinde než tady na pevninské vůbec,“ vykládá Tomáš Svoboda, marketingový manažer Aqualandu Moravia.

Dětské brouzdaliště pro ty nejmenší i vodní prvky pro větší děti. Nafukovací atrakce, vodní hrad se skluzavkami. Tady si dny užijí i dospělí, a to i v poklidu. Ať už zvolí opalovačku v příjemné relaxační zóně nebo jízdu v korytě líné řeky s drinkem v ruce.

ČTĚTE TAKÉ: Branišovský les halí řada tragédií i mýtů. Tajemné místo láká k dobrodružství i procházkám

Na bezpečnost tady dohlíží desítky plavčíků. Většina má práci v Aqualandu jako příjemnou brigádu přes léto. „Ze začátku dne čistíme bazény a atrakce, nebo je zkoušíme. Samozřejmě dáváme pozor na lidi, hlídáme pravidla a třeba tady pomáháme s rafty. Myslím si, že to není špatný nápad na léto, dá se tady léto krásně užít,“ vypráví v pořadu Prima Česko zdejší plavčík Ondřej Bayer.

Na letošní sezónu si Aqualand připravil změny v cenách. Kdo by ale čekal zdražení, bude mile překvapen. „Pracovně tomu říkáme revoluce, protože jsme sjednotili vstupenky v kategorii dospělí a děti tak, aby v rámci cwny dosahovaly k těm dětským. Dá se říct, že se jedná o zlevnění pro rodiny s dětmi. Je důležité vypíchnout i e-shopové akce, slevy, které jsme schopni zohlednit i s ohledem na počasí. Takže možností, jak koupit vstupenku levněji, je hromada,“ uvádí Tomáš Svoboda.

Vzhledem k obrovskému průtoku vody a spotřebě energie, se tady snaží jít s trendy doby a myslet na ekologii. „Asi to nejhlavnější, co nás teď čekalo v posledních letech, tak byla technologie Revat na čištění vody, kterou si tady můžeme recyklovat a šetříme neuvěřitelné množství vody. Ten přepočet, pro představu, je pitný režim až na pět dní pro všechny obyvatele České republiky. Takže to šetření je v milionech litrů,“ vysvětluje dále marketingový manažer Aqualandu Moravia.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Plameny pod oblíbenou vyhlídkou Ema u Ostravy. Uvnitř haldy už roky hoří

Během léta tu milovníky vody čekají nejen různé soutěže, ve kterých můžou poměřit síly a předvést formu, ale taky pokus o zlomení nejednoho rekordu. „Když jsme se zamýšleli nad tématem léta, tak to bylo docela jednoduché, protože všude kolem nás jsou sportovní události — hokej, fotbal, Olympijské hry apod., takže jako tématiku jsme letos zvolili sport. Celkově těch akcí bude pět. Asi ta nejzajímavější bude 3. srpna, kdy se konají 11. narozeniny Aqualandu Moravia. Koná se tam velký sraz maskotů, budeme se pokoušet o Československý rekord v počtu maskotů na jednom místě. Věříme, že to bude velká zábava jak pro děti tak dospělé,“ netají se nadšením Tomáš Svoboda.

Pokusí se tu zlomit i rekord v návštěvnosti. Loni sem totiž jen v letních měsících zamířilo víc než čtvrt milionu návštěvníků.

Tagy:
léto kopec rekord Aqualand Moravia Morava Česko Komerční sdělení Pasohlávky Prima Česko Pavlovské vrchy Tomas Svoboda Aqualand