Smrt na kolejích: Vlak u Benešova srazil dva lidi, jeden zraněním podlehl. Případ řeší policie

Při posunování vlaku v Benešově strojvůdce přejel dva lidi.

Strojvůdce v Benešově přejel dva lidi

Hasiči, policisté i záchranáři s vrtulníkem v neděli v noci mířili na vlakové nádraží ve středočeském Benešově. Při posunování vlaku tam strojvůdce přejel dva lidi. Jednomu z nich už záchranáři nedokázali pomoci.

Na nádraží ve středočeském Benešově došlo při posouvání vagónů k tragické nehodě. Strojvůdce tu přejel dva lidi. „Záchranáři měli v péči pacienta, který utrpěl poranění dolních končetin. Lékař mu musel zajistit dýchací cesty a poté byl letecky transportován do motolské nemocnice. V péči měli také jednu ženu, která utrpěla poranění hrudníku a břicha. Zranění byla bohužel natolik vážná, že na místě zemřela,“ uvedla mluvčí ZZS Středočeského kraje Monika Nováková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt čtyřčlenné rodiny v Michalovcích je stále obestřená tajemstvím. Bratr zesnulé promluvil

Policisté uzavřeli okolí nádraží páskami a ihned poté, co odjeli záchranáři začali s vyšetřováním. „Dosavadním šetřením policistů na místě bylo zjištěno, že se pravděpodobně jedná o lidi bez domova. Proč se pohybovali v kolejišti a další okolností této tragické události budou předmětem šetření,“ sdělila mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Barbora Schneeweissová.

V úvahu připadá celá řada možností. To, že chtěli spáchat společnou sebevraždu, je spíš nepravděpodobné. Mohli na kolejích ale třeba spát nebo být zabraní do něčeho, kdy nevěnovali pozornost hlučnému vlaku.

Jestli svou roli v incidentu sehrály i zakázané látky, bude zajímat i vyšetřovatele. „Policisté u strojvedoucího vlaku a dalšího pracovníka Českých drah provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s negativním výsledkem,“ popsala Schneeweissová.

Vedle toho policisté odeberou krev také vážně zraněnému v nemocnici. Zjišťovat chtějí opět především přítomnost omamných látek. Jak dále zjistila CNN Prima NEWS, u zemřelé ženy nařídili policisté soudní pitvu. Z ní by měli poznat, jestli nebyla v době střetu pod vlivem alkoholu nebo drog.

Tagy:
vlak Benešov nádraží Středočeský kraj úmrtí krimi České dráhy Fakultní nemocnice v Motole Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje