Trika CityZen: Odolají potu a špíně. Už máte to své?

Zakladatelé značky CityZen

Oblečení, na kterém nejde vidět pot

S unikátním nápadem trička, na kterém není vidět pot ani špína, přišli tři tátové od rodin. Přestože jim mnoho let trvalo domyslet onu unikátní technologii, dnes už je z nich úspěšná česká firma.

Triko se nezašpiní ani od vína, majonézy nebo kečupu,“ vysvětluje Pavel Hrstka. Jeho údržba přitom není nijak náročná. Prát ho stačí na 30 °C, aviváž je lepší vynechat, stejně tak sušičku. Pak už stačí jen přežehlit. Kdo by se rád o technologii, která oblečení chrání před nečistotami, dozvěděl víc, má smůlu. Je patentovaná a její tvůrci ji pochopitelně nechtějí prozradit.

Na samém startu se značka pyšnila jedním pánským tričkem, dnes už nabízí nespočet pánských i dámských trik v různých barvách i střizích. Stejně tak nabízí dětské oblečení nebo spodní prádlo. To vše se vyrábí v Česku, konkrétně v Chrudimi. Ze zahraničí pochází jen bavlna, kterou v požadované kvalitě u nás nelze sehnat.

„Jsme na to pyšní. V rámci Československa jsme byli textilně naprosto soběstační a nevidíme důvod, proč bychom měli oděvy tahat v kontejnerech přes půl světa, když si vše dokážeme vyrobit sami,“ konstatoval zakladatel.

Výsledkem jsou trička a košile, které z rubové strany nepropouštějí pot a zvenku jsou tekutinám odolné. Materiál je přitom prodyšný.

Unikátní nápad tří tátů od rodin

Za unikátní technologií stojí tři přátelé – zkušený obchodník a manažer Pavel Hrstka, ekonom Martin Burkoň a odborník na textilie René Němeček. Vymyslet ji však nebylo vůbec jednoduché. Trvalo to přibližně patnáct let. „Jak říkáme, bavlna je jako víno. Každý rok je jiná podle toho, jak svítí sluníčko a kolik je vláhy. Zajistit trvalý efekt nám proto trvalo několik let,“ uvedl Hrstka s tím, že jde o revoluci v bavlněném průmyslu.

Tagy: