Holčičce v Novém Jičíně ubodal otce před očima. Soud prozradil motiv a vynesl verdikt

Soud s mužem, který ubodal manžela své družky

Muž z žárlivosti ubodal známého

Žárlivost byla motivem vraždy, k níž došlo loni v srpnu v Novém Jičíně. Čtyřiatřicetiletý muž ubodal kuchyňskými noži manžela své družky, který k nim chodíval za svou dcerou. Ta byla svědkem hrozivé scény. Útočníkovi soud vyměřil 14 let ve vězení a uložil mu povinnost zaplatit odškodné 9 milionů korun, které ale muž pravděpodobně nebude mít z čeho zaplatit.

Agresor podle vyšetřovatelů zaútočil dvěma velkými kuchyňskými noži na stále ještě manžela své družky, který chodil do bytu za šestiletou dcerou. Osudného dne prý chtěl v dětském pokoji přespat, to se ale podle soudu novému partnerovi ženy nelíbilo. Pak přišel děsivý útok.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výjimečný trest pro seniora: Přítelkyni ubodal, kolem těla vytvořil oltář z piva a květin

„Obžalovaný zasadil poškozenému jedenáct bodných a řezných ran,“ uvedl státní zástupce David Bartoš. „Ten útok se odehrával jak v bytě, tak poté na chodbě bytového domu.“

Šestiletá holčička se stala přímým svědkem vraždy. Bála se, že její otec zemře. K tomu pak na chodbě domu i došlo. Soud za to útočníkovi uložil trest odnětí svobody na 14 let. Odsouzený navíc musí poškozeným, tedy rodině zavražděného muže, zaplatit celkem 9 milionů korun.

Podle předsedy senátu je to ale výrok spíše akademický, protože obžalovaný je nemajetný, a poškození se proto svých peněz vůbec nemusejí dočkat.

Tagy:
vražda ubodání rozsudek soud Jičín Nový Jičín okres Jičín