Diplomem vzdělání nekončí: Vysoké školy formují myšlení i budoucnost, říká NEWTON University

... i těm, kdo už pracují na vlastní kariéře.

Proč jít za vysokoškolským titulem?

Vysokoškolským diplomem cesta za vzděláním nekončí. Postgraduální studium přináší nové pohledy, vzájemné diskuze, výměnu zkušeností i aplikaci nově nabytých znalostí. V neposledním pak také lepší uplatnění na trhu práce. Tyto procesy přinášejí nejen nové poznatky, ale také posun v oblasti vědy a společnosti jako celku. V pořadu Nový den to uvedli zástupci NEWTON University, která plánuje expanzi do zahraničí a chce studentům z celého světa vytvořit prostředí pro vzájemnou inspiraci a společný rozvoj.

Postgraduální studium je otevřené všem. Čerstvým držitelům vysokoškolského diplomu i těm, kdo už roky pracují a chtějí se na kariérním žebříčku posunout výš.

Kultivace myšlení člověka není jen o získání diplomu

Šanci všem zájemcům nabízí třeba Newton University v Praze. Její generální ředitel, Jiří Koleňák, má v tom, proč ve studiu pokračovat, jasno:

„Vysoká škola má kultivovat myšlení člověka. Není to jen o dostupnosti informací, ale o tom, jak s nimi pracujeme, jak je aplikujeme a jak je využíváme k vytváření něčeho nového. Vysoká škola nejen vzdělává, ale také provádí výzkum. Díky tomu, že má přístup k nejnovějším poznatkům a probíhá tam něco, čemu se říká akademický kvas - diskuze mezi akademiky - vzniká řada nových myšlenek a poznatků,“ uvádí zástupce vysoké školy s dvacetiletou historií, která byla v posledních osmi letech šestkrát hodnocena jako nejlepší ze soukromých vysokých škol.

A pokračuje vysvětlením, proč se podle něj stala českým lídrem především v programu MBA. „Tyto programy zajišťují skutečnou změnu, která je výsledkem změny myšlení. NEWTON University není jen poskytovatelem informací, ale spíše průvodcem, který na základě něčeho, co nazýváme osobní zakázka studenta, dokáže nasměrovat studenta tím správným směrem. Vysoká škola by měla být správcem témat a pomáhat lidem — studentům i manažerům — získávat informace samostatně a vědět, jak s nimi pracovat.“

Ocenili byste možnost postgraduálního studia?

A v pořadu Nový Den ho vzápětí doplnil Milan Formánek, garant Newton University.

Studijní možnosti Newton University — MSc.

Garantem MSc. je Marián Jelínek, hokejový trenér, mentální kouč, manažer

„Je to především o propojení praxe s teorií. Někdy máme tendenci být posedlí tím, co je rychlé, zdarma, online... Ale vědecké ověření je také nezbytné, aby organizace mohly být úspěšné. Líbí se mi pedagogické portfolio našich lektorů, protože jsou to lidé, kteří vedle výuky často pracují i v komerčních organizacích. Myslím si, že důležitý je i výběr studentů. Škola přirozeně přitahuje lidi, kteří mají rádi praxi. Nechodí si jen pro titul, aby udělali radost rodičům, ale protože sami v tom vidí smysl.“

Nenechte si ujít: Soutěž s NEWTON University o manažerský výcvik Authentic Leadership Bootcamp v hodnotě 15 900 Kč ZDE!

Milan Formánek se sám rozhodl vyučovat a předávat své zkušenosti dál. A co ho k tomu vedlo? „Z celospolečenského hlediska bych řekl, že to je podpora prosperity a bezpečnosti Česka v globálním konkurenčním prostředí. Osobně jde o potřebu třídit si nabyté znalosti z kurzů a dalších zdrojů. Myslím, že vzdělávání je k tomu skvělou platformou, protože učením se sám učím — musím zjednodušit složité koncepty a být připraven na široké spektrum otázek a protiargumentů. Jedna věc je kývat hlavou a říkat si 'ano, to znám', a druhá věc je umět to stejné předat dál — ať už týmu, investorům... A v tom se krásně prolíná lektorování s komerční praxí.“

Studijní možnosti Newton University — LL. M.

Garantem pro LL. M. je Katarína Maisnerová, advokátka

Kromě těchto dovedností a znalostí chce NEWTON University svým absolventům nabídnout i další výhody. „Je jich mnoho. Naším hlavním směřováním teď bude expanze do zahraničí. Nejenom že chceme působit ve více zemích, ale také chceme vytvořit skutečně mezinárodní prostředí. I v Praze, Brně či Bratislavě se na našich pracovištích budou setkávat lidé z celého světa. Svět se globalizuje, byť někdy velmi zvláštními způsoby, a opravdová prosperita vždycky vzniká ze spolupráce. Naším cílem je něco jako decentralizovaná univerzita, kde se budou potkávat studenti a vyučující z celého světa,“ říká Jiří Koleňák k plánům na další rozvoj, zejména v oblasti postgraduálního studia.

Tagy: