Vémola: Kvůli covidu jsem přišel o blízkého, není to rýmička. Kato oponoval

Co Čech, to politik! (127)

Covid není „rýmička“ a i mně s koronavirem umřel někdo blízký, přiznal v pořadu Co Čech, to politik! zápasník Karlos Vémola. Nebezpečnost covidu naopak ve vysílání CNN Prima NEWS zpochybňovali rappeři Marpo a Kato, který zároveň dodal, že nevěří ani covidovým statistikám. Shodli se však, že dnešní doba rozděluje společnost.

„Neznám nikoho, komu by nezemřel někdo blízký, včetně mě. Očkování bych nechal na každém z nás. Chápu protesty, všech se to dotýká, ale na ‚demoškách‘ mi chybí druhé řešení – co by politik měl udělat,“ sdělil svůj přístup ke covidu zápasník MMA Karlos Vémola.

Rapper Kato oproti tomu nastínil, že covid je tak trochu „rýmička“. „Mám to naopak, neznám nikoho, kdo by kvůli covidu o blízkého přišel. Nevěřím také covidovým statistikám. Děda kamaráda zemřel při autonehodě, ale v době, kdy se nehoda stala, měl covid. Tak ho zapsali do seznamu lidí, co zemřeli na covid,“ sdělil svůj skeptický pohled.

Nejsme děti našich politiků

Tragickou zkušenost s covidem nemá ani Marpo. „Musím zaklepat, že mi naštěstí nikdo s covidem neumřel a jsem rád, že lidé kolem mě jsou zdraví. Když jsme jezdili loni koncertovat, tušil jsem, že bude vše zas zavřené,“ zkritizoval restrikce. Připomněl, že v zahraničí jsou benevolentnější.

„Často jezdím do USA a tam vše jede... UFC (Ultimate Fighting Championship, pozn. red.), festivaly,“ argumentoval. A více „selský“ přístup od vlády by vítal i Kato. „Mně covid přijde už legrační. Neřeším to, dokud mi někdo vyloženě nehází klacky pod nohy. Myslím, že nejsme děti našich politiků, měli bychom mít vlastní hlavu a vlastní způsob, jak k tomu přistoupit,“ sdělil jasně.

A svůj názor bychom podle něj měli mít i na očkování. Rapper Kato očkovat své děti nebude. „Vláda musí uznat, že to je další rýmička z mnoha, a konečně přestat hysterčit,“ dodal. Podle Marpa mají i odborníci málo informací.

„Ani věda neví, doktoři se nedokážou shodnout. I v mé kapele se hádají, zda čtvrtá dávka je moc, nebo není, jsou tam otazníky. Jsem naočkovaný, ale chápu, že jsou lidi, kteří se naočkovat nemůžou,“ dodal s tím, že své děti však vakcinovat nenechá.

Vémola však připomněl, že očkování je mnohdy kritérium pro to, aby dítě vzali do mateřské školy. „Máme plno dětských povinných očkování, bez kterých je nevezmou do školky. Když nejsou očkované, nejdou do školky. Je to volba každého rodiče,“ řekl.

Všichni se však shodli, že aktuální covidová doba rozděluje společnost. Spojit by ji mohl nový kandidát na prezidenta. Podle Vémoly by byl ideálním kandidátem zesnulý zpěvák Karel Gott. Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) nebo nynější prezident Miloš Zeman však toto kritérium rozhodně nesplňují.

Tagy: