Z podvozku vypadlo na silnici tělo mrtvého muže. Dodávka ho vlekla sedm kilometrů

Z podvozku dodávky ve slovenské obci Pribeník vypadlo tělo muže.

Řidič vezl mrtvého muže na podvozku, nevšiml si srážky

Slovenští policisté řešili podivný případ. Na jeho začátku našli v obci Pribeník na silnici tělo 53letého muže. Nakonec zjistili, že ho přejel rumunský řidič kamionu, který si chodce nevšiml. Dokonce ho na podvozku nevědomky vezl sedm kilometrů.

Tělo 53letého muže našli uprostřed silnice místní občané. Nejevil už žádné známky života, a tak okamžitě přivolali policisty. Podle nich byl muž zaklíněný pod dodávkou, tělo se vymrštilo z podvozku až po sedmi kilometrech jízdy. Informovala o tom TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: Jako přes kopírák. Náklaďák stejné firmy smetl vlak na přejezdu u Liberce už před lety

Řidič ale nezastavil a policie ho dostihla až doma v Rumunsku. „Vozidlo bylo zajištěno pro účely znaleckého dokazování, aby se mohla potvrdit, nebo definitivně vyvrátit jeho účast na dopravní nehodě,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Kriminalisté zahájili rozsáhlé vyšetřování. Rozhodující v tomto zvláštním případě byly především výsledky pitvy. „Chodec měl v době vzniku dopravní nehody v organismu více než 2,6 promile alkoholu. Ale zároveň (výsledky) potvrdily, že chodec byl v době dopravní nehody v ležící poloze,“ doplnila Ivanová.

Řidič dodávky tedy zřejmě vůbec nezaregistroval náraz do muže, a proto pokračoval v jízdě. Obžaloba z trestného činu usmrcení z nedbalosti ve spojení s neposkytnutím první pomoci byla zastavena. „Nebyl důvod pro postoupení věci, skutky nejsou trestným činem,“ dodala policejní mluvčí.

Tagy: