Z pražského knihkupectví muž během dvou týdnů odnesl 78 knih. Pátrá po něm policie

Muž z pražského knihkupectví během dvou týdnů ukradl 78 knih.

Zloděj knih

Celkem 78 knih ukradl dosud neznámý zloděj z jednoho pražského knihkupectví. Během čtrnácti dní, kdy navštěvoval prodejnu v centru hlavního města, si postupně odnášel knihy pod bundou či kabátem. Nyní po něm pátrá policie, jeho tvář zachytila kamera. Znáte ho?

Milujeme čtení, stojí na vývěsní tabuli knihkupectví v Ječné ulici. A stejné heslo charakterizuje zřejmě i zatím neznámého zloděje. Záběry jeho počínání zveřejnila policie. „Pražští policisté pátrají po muži, který v prodejně knih na Praze 2 odcizil 78 knih,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Takto velké množství knih zloděj neodnesl najednou. Knihkupectví navštěvoval postupně během dvou týdnů. K jeho smůle je prodejna vybavena kamerovým systémem a vy tak v úvodním videu můžete sledovat jeho práci a třeba i pomoct policistům s dopadením.

„Muž využil chvíle, kdy v prodejně nikdo nebyl a knihy uložil do své bundy. Nicméně ho zachytila kamera, a proto známe jeho tvář,“ dodal mluvčí. Jaké tituly muž ukořistil, redakce CNN Prima NEWS nezjistila. V prodejně byla během naší návštěvy obsluha, která prý jeho řádění nezažila.

„Byl tady u nás zloděj. Nejsem na prodejně každý den, ale slyšela jsem, že tady byl,“ dodala oslovená prodavačka. Svým jednáním způsobil celkovou škodu přesahující 28 tisíc korun. Po muži policisté stále pátrají. Zatím nikdo neví, jestli jde o knihomola, který nerad platí, nebo se knihy snaží bokem přeprodat. Pokud zloděje poznáte, ozvěte se policii na lince 158.

Tagy: