Záběry z Pardubic odhalily krutý detail neštěstí. Děti skočily přímo pod kopyta splašeného koně

Dostihová dráha v Pardubicích

Na dostizích v Pardubicích se splašil kůň

Záběry splašeného koně, který ve středu během dostihů v Pardubicích zranil několik lidí včetně dítěte, odstartovaly vlnu pobouřených komentářů na sociálních sítích. Komentující především upozorňují na fakt, že děti doslova vběhly pod kopyta nekontrolovaného zvířete. Jiní rozhořčeně dodávají, že jde o chybu rodičů, za kterou zaplatí zvíře. Po nešťastném incidentu musela sanitka do nemocnice odvézt jednu ženu a dítě. Další muž byl ošetřen na místě. Záběry z incidentu si můžete pustit v reportáži v úvodu článku.

Kůň přeskočil plot a vběhl před tribuny. „Je to nešťastná náhoda. Cílová rovina je od prostoru před tribunami oddělená bariérou, živým plotem, za ním ulička a za ní ještě klasický plot. Ten kůň toto vše stačil přeskočit. Kdyby měl jezdce, tak by se to nestalo," uvedla mluvčí Dostihového spolku Kateřina Anna Nohavová.

Komentující na sociálních sítích však často zmiňují také nepozornost rodičů. „Vždyť ty děti mu vběhly přímo do cesty, ne že kůň je srazil. Takže otázka je na jejich rodiče...co dělali, aby tomu zabránili? Nic,“ píše jeden z diskutujících. „To děcko mu skočilo přímo pod kopyta,“ uvedl další.

Jiní se ale pozastavují také nad tím, zda je vůbec vhodné koně pro dostihové účely chovat. „Mimochodem, tohle mučení koní už má bejt dávno ze hry,“ komentoval incident jeden z uživatelů sociální sítě X. „Předpokládám, že to odnese ten kůň, že? Je mi na blití,“ dodala jiná debatující.

Zranění museli do nemocnice

„Jednu osobu dětského věku jsme s lehkým zraněním horní poloviny těla transportovali do pardubické nemocnice. Jela v doprovodu matky,“ řekla médiím mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Podle Nohavové nikdo z Dostihového spolku nepamatuje, že by se podobná událost na závodišti kdy stala. Proto se zatím neuvažuje o změně zabezpečení návštěvníků. „Nestala se žádná chyba nebo závada, byla to zcela mimořádná a nešťastná událost,“ řekla.

Tagy: