Zapojte se do soutěže CNN Prima NEWS o vánoční stromek roku. Vyhraje favorit z vaší obce?

Vánoční strom v Ostravě-jih

Soutěž o nejkrásnější vánoční stromek

Vánoce se pomalu blíží, a tak redakce CNN Prima NEWS připravila další ročník velké sváteční ankety. Hledáme ten nejlepší vánoční stromek z celého Česka. Ukažte nám, jak jste ho nazdobili právě ve vaší obci. Vybereme 10 nejzajímavějších a vy pak budete hlasovat, který stromek z náměstí, návsí nebo zahrad je ten nej. Své fotky posílejte na e-mailovou adresu stromky@iprima.cz.

Redakce CNN Prima NEWS i letos vyhlásila velkou sváteční soutěž. Hledáme nejlepší vánoční stromek z celého Česka. Ukažte nám, jak jste ho nazdobili ve vaší obci – kreativitě se meze nekladou. Vybereme 10 nejzajímavějších a vy pak budete hlasovat, který stromek z náměstí, návsí nebo zahrad je ten nejkrásnější.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoční stromek v Děčíně vztyčí na parkovišti u popelnic. Chybí tomu romantika, mrzí místní

A že je ještě moc brzy? Například v Boršově nad Vltavou by nesouhlasili. V jihočeské obci mají vánoční stromeček na návsi postaven již od konce října. Důvod byl jednoduchý: Boršov ho dostal darem od svého občana. Starostovi tak odpadly nejen starosti se sháněním symbolu Vánoc, ale částečně i s náklady.

Vánoční strom už vybrali i v Českých Budějovicích a i tam ho městu daroval majitel. „Většinou nám ho ti lidé věnují zdarma. Potom se ušetří za jeřáb, za člověka, který tu práci udělá, za odvoz, za likvidaci. V dnešních cenách se to pohybuje mezi třiceti a čtyřiceti tisíci korun,“ vysvětlil vedoucí lesní výroby Lesy a rybníky města Českých Budějovic Ladislav Laluch.

Kdo ovládne třetí ročník ankety?

Přes 15 tisíc hlasů loni získal strom z Ostravy-Jih, který si vysloužil titul vítěze. Městský obvod této části občany dokonce vybídl k hlasování. „Televize Prima zařadila náš strom mezi republikové favority. Podle toho, kolik nás tady Jižanů je, by to pořád ještě mohlo vyjít. Zkusíme to, prosím? Bude náš Jih vidět? Děkujeme za váš hlas,“ uvedl na sociálních sítích. To se nakonec úřadu vyplatilo a soutěž ovládl. První ročník sváteční ankety opanoval vánoční stromek z Rýmařova, který získal 2 562 hlasů.

A teď je to na vás. Víte o nějakém vánočním stromu, který by podle vás měl vyhrát? Pokud ano, posílejte vaše fotografie na e-mail stromky@iprima.cz.

Tagy: