Jízdu na kolotoči hrůzy odnesla zraněním. Pán mě zachránil, popsala dívka drama v Havířově

Policie pád kolotoče vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Vyšetřování pádu kolotoče

V Havířově v sobotu došlo k nehodě řetízkového kolotoče. Ten sjel po stožáru dolů a nepřestával se točit. Lidé na sedačkách tak naráželi do pokladen a zábradlí. Zranění utrpělo 17 lidí. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Provozovateli hrozí až osmileté vězení.

Nadšení z pouťové atrakce a radostné výkřiky náhle vystřídal hysterický křik a volání o pomoc. Mezi zraněnými lidmi byly i dvě sestry Shanti a Sophie. „Nějaký pán mě zachránil a posadil na trávník. Mám vykloubený kotník a naraženou patu,“ popsala ve vysílání CNN Prima NEWS jedna z dívek. Její sestra má zlomenou jednu ze zánártních kostí. Obě dívky jsou už doma.

To Klaudie musela dokonce po operaci zůstat v nemocnici. „Spadl nějaký řetěz a jedno sedadlo se o něj zachytilo. Pak spadla kasa a já jsem se do ní bouchla,“ řekla dívka. „Jestli nemají zkontrolované kolotoče, nemají s nimi vyjíždět,“ hodnotila situaci její matka.

Provozovatel kolotoče měl údajně problémy s atrakcí už v pátek. Přesto v sobotu kolotoč znovu pustil. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Provozovateli za obecné ohrožení hrozí osmileté vězení. Incidentem se bude zabývat i Česká obchodní inspekce, která bude zjišťovat, jestli byl kolotoč na trh uveden v souladu se zákony.

Většina atrakcí se už v místě neštěstí nenachází. Řetízkový kolotoč tam ale i nadále zůstává. „Byli přizváni znalci z různých oborů. V tuto chvíli jsou prováděny výslechy svědků i poškozených. Předpokládáme, že prověřování celé události bude trvat několik měsíců,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Tagy: