All inclusive v oblacích. Nadšenci ukázali létající hotel, který vydrží ve vzduchu roky

Jemenský technik, vědec a animátor Hašem Al-Ghailí představil počítačovou vizualizaci zobrazující koncept létajícího hotelu. Ten by se měl nacházet v útrobách obřího leteckého dopravního prostředku, který by mohl létat vzduchem bez přestávky klidně i několik let, a to díky energii z jaderné fúze.

Jak by mohla vypadat budoucnost letectví a hotelnictví? Nad tím se zřejmě zamyslel populární jemenský technik, který vytvořil přes čtyři minuty trvající video zachycující v akci fiktivní kolos Sky Cruise. Hlavním tahákem nápadu je myšlenka, že uvnitř gigantického letounu se bude nacházet hotel, který pojme až pět tisíc lidí. Al-Ghailí věří, že by mohl kolos jednou opravdu fungovat. Ve svém návrhu zhmotnil původní myšlenku umělce Tonyho Holmstena.

Al-Ghailího video nasbíralo na platformě YouTube už více než milion zhlédnutí, reakce diváků jsou ale různé. Jedni vidí v konceptu „hotelu budoucnosti“ dobře promyšlenou vizi, která se jednoho dne může zhmotnit, druzí projekt kritizují a považují jej za pouhou utopii.

„Ano, kdyby fyzika a aerodynamika neexistovaly, tak by tento kolos skutečně mohl vzlétnout,“ rýpl si například jeden z komentujících.

Jak by Sky Cruise vypadal?

Al-Ghailí v návrhu počítá s tím, že by Sky Cruise vydržel ve vzduchu dlouhé roky a plnil by opravdu funkci stálého ubytovacího zařízení. Ve vzduchu má kolos držet jaderná energie a využití jaderné fúze. Díky tomu má být Sky Cruise naprosto ekologický.

„Díky jaderné energii hotelu nikdy nedojde palivo a může zůstat roky bez přestávky ve vzduchu, aniž by se dotkl země,“ hlásají designéři projektu.

Stroj, který má pilotovat umělá inteligence, má na své palubě kromě luxusních hotelových pokojů i vlastní observatoř, bary, restaurace, bazény, kina, divadla nebo rozlehlou herní místnost. Návrh také počítá s pořádáním svatebních obřadů.

Jelikož bude kolos neustále v pohybu, pasažéři se k němu budou dopravovat pomocí letadel, která budou moci na Sky Cruise přistát. Umělá inteligence má automaticky létající hotel vyvažovat, takže pro něj nebudou představovat problém ani turbulence.

S futuristickými dopravními, ale i architektonickými projekty, se v poslední době roztrhl pytel. Podle těchto vizí vyroste jeden luxusní hotel brzy i ve vesmíru.

Tagy: