Chtěl se udusit v nastartovaném autě v garáži. Život mu zachránili policisté

Sebevražda v autě

Muž se na sociální síti rozloučil se životem

Policisté z Pardubic zachránili jedenatřicetiletého muže, který se pokusil spáchat sebevraždu v nastartovaném autě v garáži. Našli ho už v bezvědomí, proto ihned otevřeli dveře a vytáhli muže z vozidla na čerstvý vzduch. Ten se po chvíli probral a začal s policisty komunikovat. Celý incident byl natočen na kameru.

Muž o svém plánu ukončit život sebevraždou informoval minulý týden ve videu, které zveřejnil na sociálních sítích. Jeho matka se proto obrátila na policejní linku 158. Operační důstojník na adresu, kterou žena uvedla jako místo, kde by mohl syn být, okamžitě vyslal hlídku policistů z Pohotovostního a eskortního oddělení. Do pěti minut od telefonátu byli policisté na místě.

Na uvedené adrese otevřel dveře spolubydlící a policistům řekl, že pohřešovaného neviděl, ale že by touto dobou měl být v práci. Přesto policisté chtěli projít byt, zda se tam muž opravdu nenachází. Mimo to kontrolovali také garáž.

V ní objevili nastartované vozidlo s pohřešovaným uvnitř, který už byl v bezvědomí. Jeden policista otevřel dveře garáže, druhý vytáhl muže z auta ven na čerstvý vzduch. Tam se probral a začal komunikovat. Policisté zavolali na místo zdravotníky a do jejich příjezdu muže zabalili do izotermické fólie a poskytli mu potřebnou první pomoc.

Tagy: