Milostná scéna s Heřmánkem? Byla jsem rozhozená, popsala Vlková natáčení Smrti krásných srnců

Stačila jedna milostná scéna v maringotce s Karlem Heřmánkem ve filmu Smrt krásných srnců a zpěvačka Dana Vlková, známá z dámského hudebního dua Kamelie, se stala nezapomenutelnou i jako herečka. Jak na natáčení a zesnulého herce vzpomíná?

Do role paní ředitelové Irmy Korálkové ve filmu Smrt krásných srnců režiséra Karla Kachyni se zpěvačka Dana Vlková dostala náhodou. V té době jí bylo šestatřicet let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Heřmánek žil v luxusním domě v Jevanech. Zaplatil za něj 15 milionů korun. Jak vypadal jeho domov?

„Po pravdě řečeno, přišla jsem k tomu jako slepý k houslím. Jeden telefon od produkce... Byly jsme v té době už dost známé jako duo Kamelie, a tak si myslím, že mě pan režisér Kachyňa nejspíš někde viděl a k mému velikému potěšení do této role obsadil právě mě. Hrát v jeho filmu byl můj splněný sen. Jeho filmy jsem milovala a miluji,“ prozradila redaktorovi CNN Prima NEWS.

S Karlem Heřmánkem si po celou dobu vykali

Během natáčení ji čekala nezapomenutelná milostná scénka s Karlem Heřmánkem, který ve filmu ztvárnil hlavní roli Leo Poppera.

„Předtím jsme se spolu neznali. Po celou dobu filmu jsme si vykali. Zatímco Karla nějaká scéna nebo legrace v posteli nemohla rozházet, mě jo. Scéna v maringotce mi byla dlouho utajovaná. Pan režisér Kachyňa, při procházení scénáře, vždycky jen tak něco nejasného prohodil a přešel dál, že prý si to povíme, až přijde čas,“ přiblížila Vlková, která letos v dubnu oslavila 74. narozeniny.

Milostná scéna v maringotce se natáčela jako poslední

Jak známo, filmové scény se točí na přeskáčku a ta milostná v maringotce přišla na řadu až jako úplně poslední. „Možná proto, abych už nemohla couvnout. (smích) Natočili jsme to za jedno odpoledne. Ani pan režisér ji nebral na lehkou váhu. Říkal, že celou noc přemýšlel, jak ji natočit. Chtěl, aby byla sice legrační, ale rozhodně ne nevkusná. Karel Heřmánek to správně pochopil a výsledek znáte. Kdo ne, ať se podívá,“ zavzpomínala Dana Vlková.

Karel Kachyňa roli paní Irmy Korálkové oproti knižní předloze Oty Pavla, podle ní poněkud rozšířil a obohatil. „Vzpomínaná legendární scéna v maringotce nebyla náhodná. Ve filmu je to zlom a moment, kdy se diváci naposledy zasmějí. O to působivější je pak střih a přechod do závažné části děje  nástupu fašismu,“ uzavřela.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda, otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem úplně sám. Prožívám nejblbější část života, přiznal

Tagy:
film režisér herec maringotka celebrity Karel Heřmánek Jevany Karel Kachyňa Dana Vlková Smrt krásných srnců umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika