Léto je tu. Příští týden dorazí do Česka třicítky, přijdou i bouřky

Léto

Počasí 6.5.2022 7:07

Češi se během příštího týdne mohou těšit na výrazné oteplení. Denní teploty by mohly dosahovat až 28 °C. Během pátku a soboty však ještě přijdou další přeháňky i bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude oblačno až zataženo, na severozápadě a severu Čech až polojasno. Ojediněle na jihovýchodní polovině území a postupně na většině území přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty meteorologové z ČHMÚ odhadují v rozmezí 17 až 21 °C, při zmenšené oblačnosti až 23 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Také v noci by mělo být oblačno až zataženo. Na severozápadě, postupně na severozápadní polovině území polojasno až jasno. V jihovýchodní polovině území místy přeháňky nebo déšť, zpočátku ojediněle i bouřky. Nejnižší teploty budou mezi 12 až 8 °C, na severozápadní polovině území až 5 °C.

V sobotu pak bude polojasno až oblačno, na jižní polovině území až zataženo. Ojediněle na jihu a východě místy přeháňky a spíš výjimečně bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou opět 21 °C, v severní polovině Čech až 23 °C.

V neděli už budou přeháňky spíš ojedinělé. Mělo by panovat polojasné až oblačné počasí. Teplotní maxima se znovu budou pohybovat kolem 20 °C.

Od pondělí by se mělo postupně oteplovat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 28 °C. Přeháňky by se měly vyskytovat pouze výjimečně, meteorologové navíc neočekávají další bouřky.

Tagy: