Kdo sesadí krále českého Counter-Striku? Druhý velký turnaj sezóny slibuje vyrovnané boje

Domácí Counter-Strike se chystá na druhý velký turnaj letošního roku. Víkendové klání Tipsport CS Spring prověří síly tuzemských profesionálních týmů. Favoritem na titul jsou aktuální mistři ČR ze Sampi. Předchozí domácí turnaj jim ale nevyšel. O další vítězství bojuje pardubické Dynamo Eclot. Čtyřku nejlepších týmů v pražské Vodafone PLAYzone Aréně doplní Sinners a Unity.

Mužstvo Sampi prožilo snový závěr minulé sezóny. Letošní ročník ale nezahájilo úspěšně. Na prvním turnaji sezóny Tipsport CS Winter skončilo na čtvrtém místě, což v klubu českého fotbalisty Jakuba Jankta nevzbudilo příliš nadšení. Přesto jsou podle kurzů sázkových kanceláří aktuální mistři největšími favority na vítězství druhého letošního turnaje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vývojář: Simulátor metra může sloužit pro nábor strojvedoucích. Původně chtěl detektivní hru

„Osobně se jako favoriti necítíme. Myslím, že všechny týmy jsou vyrovnané. Na lámání chleba dojde až v druhé polovině roku, tam jsou důležité tituly,“ říká zástupce Sampi Tomáš „fino“ Bebjak před startem turnaje Tipsport CS Spring.

GALERIE: Mistry ČR v Counter-Striku se stali hráči Sampi

V tuto chvíli jsou Sampi 61. nejlepším týmem světa. Z tuzemské scény jsou ve světovém žebříčku před nimi pouze Sinners. Liberecký tým ale momentálně experimentuje se sestavou a víkendový turnaj odehraje v oslabení.

Ze sestavy Sinners vypadl hvězdný Adam „NEOFRAG“ Zouhar a pro tento turnaj jeho místo zaujme týmový kouč Tomáš „Tomkeejs“ Tomka. „Během dubna jsme zjistili zásadní týmové neshody. Interní komunikace se někdy měnila až v toxicitu,“ popsal na týmovém YouTube kanále šéf Sinners Moritz Straube.

„Doufám, že nás ostatní týmy podcení, to by určitě hrálo v náš prospěch, ale nevidím jim do hlavy. Někteří hráči si určitě pamatují, když jsme například s Tomkeejsem vyhráli Sazka eLEAGUE, takže by asi byli hloupí, kdyby nás podcenili,“ řekl před víkendem Max „SHOCK“ Kvapil ze Sinners.

Na minulém turnaji si velké vítězství připsali hráči Dynama Eclot. Pardubické mužstvo zkompletovalo páté vítězství z osmi posledních klání a tím si zajistilo Tipsport Grand Slam a odměnu dva miliony korun.

Poslední týdny ale ukázaly, že Dynamo Eclot není příliš ve formě. Především ve skupinové fázi Tipsport CS Spring se trápilo. „Realita je taková, že nám to v poslední době moc nestřílí. Není to ale poprvé, co jsme v takové situaci, a LAN prostředí nás vždycky dokázalo nakopnout a zvedlo naši úroveň o level výš,“ sdělil Vít „nbqq“ Pohlot.

Čtvrtým týmem ve víkendovém finále je Unity, v jehož sestavě jsou ostřílení borci. Ačkoliv před dvěma týdny dominovali skupinové fázi, sázkové kanceláře je považují za největší outsidery klání Tipsport CS Spring.

Druhý velký turnaj letošní sezóny začíná v pátek odpoledne, v sobotu jsou v plánu semifinálová klání a v neděli finále. Vše mohou sledovat diváci přímo v pražské Vodafone PLAYzone Aréně, na které čeká plnohodnotný esportový event.

Kromě Counter-Striku bude jeho součástí také vymazlené menu v baru a kuchyni. Fanoušci si mohou vybírat ze speciálních burgerů od samotných hráčů či nových týmových drinků.

Během roku na tento turnaj navážou ještě letní a podzimní edice: Tipsport CS Summer a Tipsport CS Fall. Ve druhé polovině listopadu domácí sezóna vyvrcholí na mistrovství České republiky v Brně.

VIDEO: Proč počítačem řízený Gándhí hrozí atomovkou? Pořad Enter vysvětlí přešlapy umělé inteligence

Tagy: