Kolaja se vysmál Davidovi: Jeden z největších dezinformátorů. Jste směšný, reagoval člen SPD

Ivan David a Marcel Kolaja

České zájmy v Evropě 4.10.2023

Speciální vysílání CNN Prima NEWS ze Štrasburku se neobešlo bez ostrých názorových střetů. K jednomu došlo mezi europoslanci Marcelem Kolajou (Piráti) a Ivanem Davidem (SPD). Jste jeden z největších dezinformátorů na české politické scéně, vzkázal 1. místopředseda Pirátů svému oponentovi. David Kolaju označil za lháře.

„Pokud některé země chtějí migranty, je to jejich odpovědnost. Potom si mají nést veškeré důsledky. Migrační pakt má přenést tyto důsledky i na země, které se bez imigrantů z naprosto jiného kulturního prostředí obejdou. Myslím, že státy, které migranty nelákají, by měly být ušetřeny úžasných výhod imigrace. Rozhodně by za to neměly platit,“ řekl David ve vysílání CNN Prima NEWS. Marcel Kolaja v tomto ohledu zastává odlišní názor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kolaja: Piráti jsou jediná fakt liberální strana v ČR. Konzervativci se blíží krajní pravici

„V azylovém a migračním paktu se můžeme bavit o úpravě určitých parametrů, ale samotný směr je naprosto správný. Umožňuje nám společné řešení a zachování Schengenu. Byl jsem naprosto šokován, když poslanci z politické skupiny Identita a demokracie (ID), v níž sedí i pan David, na plénu říkali, že máme zrušit Schengen a že bychom měli opět obnovit hranice uvnitř Evropské unie,“ pustil se pirátský politik do Davida.

„Zajímalo by mě, jestli voliči SPD chtějí hranice kolem České republiky a třeba i ostnaté dráty, protože nevím, jak jinak chcete zabránit přechodu přes hranice,“ dodal.

Následně se strhla hádka o tom, zda Kolaja správně interpretoval okolnosti zmíněného unijního jednání. „O přesnosti těch informací bych pochyboval, když to prošlo vaším mozkem a teď vašimi ústy. Znám vás jako lháře. Byl bych velice rád, kdybyste si ponechal své interpretace pro sebe,“ obořil se David na Kolaju.

Člen pirátského předsednictva ve své reakci zmínil skutečnost, že je to právě Ivan David, který má časté problémy s šířením dezinformací. „Kdybyste se těchto rad držel radši vy, než začnete lhát. Jste jeden z největších dezinformátorů na české politické scéně,“ řekl Kolaja, přičemž za slovy o některých členech frakce ID si stál nadále.

David výroky Kolaji označil za směšný útok. „Jste směšný,“ vzkázal Kolajovi. Když byl člen SPD konfrontován moderátorkou CNN Prima NEWS s otázkou, co si on sám myslí o budoucnosti schengenského prostoru, odpověděl následovně: „Permanentní kontroly by měly být zavedeny za předpokladu, že dojde k ohrožení.“

Tagy: