Zdrogovaný muž začal po nehodě ujíždět. Řidič nabouraného auta se ale nevzdal

V kradeném vozidle ujel od dopravní nehody

Řidič, který v Praze před dvěma dny naboural do jiného vozu, začal z místa nehody rychle ujíždět. Pohotový řidič z nabouraného automobilu se za ním rozjel a pronásledoval jej. Policisté následně muže, který ve stříbrném vozidle nehodu způsobil, zadrželi. Zjistili, že vozidlo bylo od 13. prosince hlášené jako kradené, řidič je recidivista, byl pod vlivem drog a měl zákaz řízení.

Pražští policisté díky pohotovosti oznamovatele dopravní nehody zadrželi muže, který v kradeném vozidle naboural. V pondělí před polednem řidič nahlásil, že do něj narazil jiný řidič ve stříbrném vozidle a z místa nehody rychle ujel. Poškozený ho začal pronásledovat, po celou dobu byl ve spojení s policií.

Hlídka muže ve stříbrném vozidle vypátrala v Cukrovarnické ulici v Praze 6. Podezřelý neuposlechl výzvy policistů, proto proti němu použili donucovací prostředky. „Policisté následně zjistili, že vozidlo, které způsobilo dopravní nehodu, bylo od neděle 13. prosince hlášené jako kradené,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Řidič, který kradené vozidlo řídil, byl pod vlivem drog, měl zákaz řízení a bohatou kriminální minulost. Policisté u něj navíc nalezli větší množství omamných a psychotropních látek.

„Čtyřiapadesátiletý podezřelý byl převezený na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestných činů maření úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné užívání cizí věci a přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Celým případem se zabývají kriminalisté, kteří budou zjišťovat i skutečnost, jak se k odcizenému vozidlu dostal.

Tagy: