Naložená cisterna se zřítila ze srázu na zaparkovaná auta. Zázrakem se nikdo nezranil

Plně naložená cisterna se zřítila ze srázu. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

Cisterna spadla na auta

Plně naložená cisterna se zřítila ze srázu na zaparkovaná auta ve Stráži nad Nisou na Liberecku. Řidič slovinského kamionu zabloudil a vjel do zákazu na úzkou komunikaci, kde se pod ním utrhla krajnice. Nikomu se při nehodě naštěstí nic nestalo, škoda se ale vyšplhá minimálně na stovky tisíc korun.

Záběry kamionu, který se převrátil a sesunul ze srázu, pořídil Jaroslav Šmíd, majitel autoservisu vzdáleného jen pár metrů od místa, kam mnohatunový kolos dopadl. „Spadl přesně do místa, kde byla zaparkovaná auta zákazníků čekající na servis, bylo obrovské štěstí, že v tu chvíli tam nikdo nebyl,“ popisuje očitý svědek.

Kamion nejprve zůstal stát na krajnici, lehce nahnutý ze srázu. „Řidič z něj vystoupil a po nějaké době vozidlo spadlo,“ dodává. Škoda na zaparkovaných autech je podle prvních odhadů 80 tisíc korun. „Byla to stará auta, ale pro své majitele měla rozhodně větší cenu, než teď dostanou od pojišťovny,“ tvrdí majitel autoservisu, který je rád, že se pod nákladním autem krajnice neutrhla o pár metrů dřív.

V takovém případě by se totiž kamion zřítil přímo na jednu z jeho dílen. Na místě byli ještě před pádem kamionu ze srázu liberečtí hasiči. „Nebylo v našich silách, v těch podmínkách, které tam jsou, zajistit nákladní auto vážící přes čtyřicet tun proti pádu. Nejsou stromy, které by takovou váhu udržely,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Přerovský.

Podle něj bude kamion velmi obtížné vyprostit. „Půda, na které leží, je podmáčená. Bude potřeba speciální technika a zřejmě bude nutné nejdřív odsát obsah cisterny, aby se auto odlehčilo,“ dodal. Cisterna podle něj převážela blíže nespecifikovaný granulát.

Tagy: