Obrovská herní ztráta, velký zisk. Hancko míří ze Sparty do Feyenoordu za čtvrt miliardy

Očekávaný přestup slovenského fotbalisty Dávida Hancka do Feyenoordu Rotterdam by měl být už hotovou věcí. Sparta se podle webů iDnes.cz a iSport.cz měla s nizozemským klubem domluvit a svoji oporu pustí. Ne však za nepatrnou částku. Hvězdu tuzemské Fortuna ligy si letenští cení na přibližně 200 milionů korun, přičemž dalších až 50 milionů mohou dostat na bonusech.

Hancko přišel do Sparty v létě 2019 z italské Fiorentiny nejprve na hostování s opcí, kterou letenští využili o dva roky později. Čtyřiadvacetiletý zadák se vypracoval ve velkou oporu a v této sezoně také plnil roli kapitána během zranění Ladislava Krejčího mladšího.

Jak uvádí iSport.cz a iDnes.cz, kapitánská páska nyní bude muset najít nového majitele.

Odchovanec Žiliny se navzdory jinak velmi kvalitním výkonům na konci července podepsal pod vyřazení Sparty z kvalifikace Evropské konferenční ligy, když po jeho obrovské chybě Viking Stavanger v nastaveném čase odvety 2. předkola vstřelil rozhodující gól na 2:1.

Za Spartu, které předloni pomohl k triumfu v domácím poháru, Hancko odehrál 102 soutěžních zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 11 asistencí. Českou nejvyšší soutěž opouští s bilancí 76 utkání, 14 gólů a osmi asistencí.

Podle médií měl Feyenoord o Hancka dlouhodobě velký zájem a postupně zvyšoval nabídku. Trenér Sparty Brian Priske po nedělní ligové výhře 2:0 nad Olomoucí uvedl, že si tým bez slovenského obránce ani nechce představit. Fantazii ale bude muset zřejmě rychle najít.

Tagy:
AC Sparta Praha fotbal sport Ladislav Krejčí Dávid Hancko SK Sigma Olomouc Žilina Feyenoord Rotterdam Feyenoord Brian Priske ACF Fiorentina přestup Dávid Hancko Evropská konferenční liga UEFA