Pojďte dovnitř, máme otevřeno, zvala restaurace. Majitel vydával hosty za zaměstnance

Restaurace

Restaurace v centru Prahy zvala zákazníky dovnitř, ať si dají jídlo

Strážníci v Praze objevili otevřenou restauraci v centru města, která neprodávala jídlo s sebou přes výdejové okénko, jak je nyní povinné. Její zaměstnanci zvali lidi dovnitř s tím, že je podnik normálně v provozu. V kombinaci s personálem bez nasazených roušek tak restaurace porušila hned několik vládních protikoronavirových nařízení.

Strážníci po příchodu do otevřené restaurace v Dlouhé ulici objevili hned několik hostů, kteří seděli u stolu s nápoji a někdy i s jídlem. U pípy stáli dva zaměstnanci, kteří čepovali pivo. Nikdo z přítomných neměl zakrytá ústa ani nos.

Majitel podniku hlídce tvrdil, že lidé sedící u stolu jsou jeho zaměstnanci. Ti to ale vzápětí vyvrátili a strážníkům vysvětlili, že si původně chtěli objednat jídlo z výdejového okénka s sebou. Personál jim ale sdělil, že má restaurace „normálně otevřeno“.

Zaměstnanci vybízeli veřejnost, ať si dá jídlo v restauraci Na otevřenou restauraci v centru Prahy přišli strážníci při...

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Thursday, January 14, 2021

„Po kontrole totožnosti návštěvníci uposlechli výzvu hlídek, nasadili si roušky a provozovnu v klidu opustili. Všemi zjištěnými přestupky se nyní budou zabývat správní orgány,“ informovala na Facebooku Městská policie hlavního města Prahy.

Tagy: