Průlom v hledání zmizelé Maddie? Policisté kopali u přehrady, pak odvezli několik pytlů

Policisté mohli nalézt stopu v případu zmizelé britské dívky Madeleine McCannové. Během úterního prohledávání břehu vodní nádrže Arade v Portugalsku byli kriminalisté spatřeni, jak odnáší několik pytlů. Nádrž se nachází necelých 50 kilometrů od místa, kde holčička před 16 lety zmizela.

„Máme důvod se domnívat, že bychom v nádrži mohli najít důkazy,“ řekl podle BBC německý státní zástupce Hans Christian Wolters. A je skutečně možné, že kriminalisté v případu postoupili.

Britské veřejnoprávní médium informovalo, že zhruba dvacítka policistů vedle prohledávané přehrady něco kopala v zemi. Následně odnesli několik pytlů. Zatím není jasné, co se v nich nacházelo.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily vraždy na Rokycansku: Ženu někdo brutálně ubodal. Strašné, nechápou šokovaní sousedé

Vyšetřování zmizení britské dívky na portugalském území vedou němečtí policisté. Hlavním podezřelým v případu je totiž jejich krajan Christian Brueckner. Policisté u něj nalezli fotografie místa, kde nyní započali prohledávání. Označoval jej jako „malý ráj“.

Pátrání by mělo trvat nejméně dva dny. Německé úřady mají podezření, že by se v této oblasti mohlo nacházet i samotné tělo Madeleine. Vytipovaná jsou podle BBC čtyři místa.

Pětačtyřicetiletý Brueckner, který má za sebou řadu sexuálních deliktů, byl v roce 2022 portugalskými žalobci označen jako formální podezřelý. Němec se totiž podle záznamů mobilních telefonů nacházel v době zmizení dívky v blízkosti apartmánů Ocean Club, kde britská rodina bydlela. Bruecknera však usvědčit důkazy nedokázali, on sám jakoukoli souvislost se zmizením tehdy tříleté dívenky popřel.

Reportér televize SIC Luís Garriapa poukázal na to, že biologické stopy pravděpodobně vlivem vody a času již zmizely, cílem je však nalézt jiné typy důkazů, jako je například oblečení.

Maddie zmizela 3. května 2007 z apartmánu v portugalském Praia da Luz, když byli její rodiče na večeři.

Tagy: